Veel inzet en strijd loont de moeite

Zwolle – Berkum heeft aan de uitwedstrijd tegen koploper Go Ahead Kampen een zeer verdienstelijk punt over gehouden. Door als collectief en geconcentreerd te operen, bleef het na 90 minuten 1-1.

In de eerste wedstrijd was geen greintje krachtsverschil te bekennen. Of het had uitgedrukt moeten worden in situaties die tot scores konden leiden. In dat geval hadden beide ploegen een doelpunt kunnen maken. Go Ahead misschien zelfs wel twee. In ieder geval stonden beide defensies als een huis. Mede daardoor was het een karige maar interessante eerste helft. Go Ahead Kampen kwam beduidend feller terug na de thee. Berkum leek overdonderd en mag doelman Vos danken dat het in die fase niet meer doelpunten tegen kreeg. Ook hij had geen antwoord op een bekeken schot van flankspeler Doufikar. De nieuweling in Kampen werd geen strobreed in de weg gelegd en rondde keurig af in de korte hoek.

Blijkbaar hadden de mannen van Van Oostrum deze tegenslag nodig om de draad van de eerste helft weer op te pakken. Ballen kwamen weer wél aan, aanvallen werden weer wél gevaarlijk en een gelijkmaker hing in de lucht. Jean Paul Ndizeye hield menig verdediger in het Kamper strafschopgebied bezig maar geen van allen wist hem de bal afhandig te maken. Een listig boogballetje bereikte Bouwe Zonnenberg en al vallend zette hij Berkum weer op een gelijke stand. Wat overigens het eerste tegendoelpunt van Go Ahead is in deze competitie.

Het leidde tot een hectische slotfase waarin arbiter Schuring wel alles zag maar niet voor alles floot. Dit kwam de amusementswaarde van het duel zeker ten goede. Even kroop Berkum door het oog van de naald nadat de onzichtbare Zandbergen in 89ste minuut bal, doelman en verdediger het doel in werkte. Het leidde tot tijdelijke vreugde want Schuring kende de treffer niet toe.

Go Ahead Kampen – Berkum 1 – 1 (0-0)  

Scoreverloop
52. 1-0 Doufikar 68. 1-1 Zonnenberg

Gele kaarten
Go Ahead Kampen: Zandbergen (30.)

Berkum: Mijnheer (29.), Vos (61.), Chr. van der Meulen (86.), Lucas (90.)

Toeschouwers 600

Arbitrage
De heer J.H. Sturing, geassisteerd door de heren W. Renkema en J. Wink

Opstellingen

GAK: Kostwinder, Supèr, Draganovic, A. van Keulen, Tip, Pruim, Doufikar, Van der Vegte, Zandbergen ©, Visser (70. H. van Keulen), De Jong

Berkum: Vos, Hiro, Mijnheer ©, Zonnenberg, De Roo, Roelofs (69. Lucas), De Jong, M. van der Meulen, Van der Weide, Chr. van der Meulen, Ndizeye (69. Huisman)

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer