Praubstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Praubstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonnig maar minder warm

Zwolle – Dinsdag werd het tropisch warm in Zwolle. De weerstations van Weblog Zwolle bevestigden dit. Er werd 32.2 in Stadshagen en 32.8 in Dieze gehaald.

De zonneaanbidders hadden afgelopen dagen topdagen. Er was dinsdag een strakblauwe lucht, zoals je kunt zien op de weerfoto van de Praubstraat. Hoewel de tropische hitte voorbij is, zal de zon zich nog genoeg laten zien.

Woensdag begint de ochtend mistig, dit zal vooral merkbaar zijn aan de rand van Zwolle. Zodra de zon genoeg kracht heeft, zal deze mist snel verdwijnen. De wind is matig van kracht en neemt koele lucht mee vanuit het het noorden. Dit zorgt voor een temperatuurdaling ten opzichte van de afgelopen dagen. Woensdag zal er een mix zijn van zon en wolken. In de middag zal de maximumtemperatuur rond de 26 graden liggen. In de avond en de nacht koelt het geleidelijk af naar een graad of 15.

Donderdag en vrijdag gaat de maximumtemperatuur naar beneden. Het is de hele dag zonnig, maar omdat de zon minder kracht heeft, zal het niet warmer worden dan 20 graden. Ook op deze dagen krijgt de regen geen schijn van kans.

Zaterdag blijft de temperatuur ongeveer gelijk aan de donderdag en vrijdag. Wel komt is er meer bewolking. Zouden we dit weekend toch nog regen kunnen verwachten? Je leest het hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: