Superstreekmarkt – Week van de Smaak

Zwolle- Zondag 28 september, heerlijke nazomerdag en een schitterende lokatie rondom Restaurant De Agnietenberg in Zwolle. Wat wil je als organisatie nog meer voor een knallende afsluiting van de Week van de Smaak. “Van grond tot mond, proef de pure provincie”, dat was de titel van deze afsluitende Superstreekmarkt.

Uit Zwolle en zeer wijde omgeving, kwamen bezoekers kennis maken met de rasechte streekprodukten. Proeven en genieten van een grote diversiteit, was de enige prioriteit. Smaakvolle amuses, de eerste Zwolse rode wijn “Oldeneler Rode” van Wijngaard “De Swolse Marken”, Bretonse crepes, teveel om op te noemen.

Voor meer foto’s klik op “Lees verder”

De markt werd bezocht door honderden ras-bourgondiërs, die de middag doorbrachten met proeverijen, streekgerechten en -produkten, kookdemonstraties, koffiebranders, workshops en lezingen. Wat dacht u van de lekkernijen die Thea Kroeze (RTV Oost) voor de gasten bereidde onder de muzikale streekklanken van Muppet Stuff en de ludieke momenten met de Meisjes van Plezier.

Met de Superstreekmarkt heeft de organisatie willen benadrukken, dat Zwolle de titel Hoofdstad van de Smaak mede te danken heeft aan de vele producenten in de regio, die bijzondere ambachtelijke en smakelijke produkten maken. Daar is zij zeker in geslaagd! Al met al één groot feest en zeker voor herhaling vatbaar.


 

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Goed van opzet, mooi weer, wat wil je nog meer.
    Het was genieten geblazen. Geweldig, wat een sfeer.
    Complimenten aan de organisatie en deelnemers.


    Maak melding

  2. Dat is een aanname Tjalling. Trouwens er ligt ook veel goede waar in de goede supermarkt, war dat ligt en onder welke noemer dat weten alleen de kenners.


    Maak melding

Reageer