Tentoonstelling Kleurrijk Welzijn

Zwolle – Het Oranje Fonds en kennisinstituut MOVISIE openen op 2 oktober in Zwolle de allereerste landelijke tentoonstelling over welzijnswerk. De tentoonstelling laat zien dat het welzijnswerk een positieve bijdrage levert aan de leefbaarheid en sociale cohesie in Nederland. Het belicht zestien welzijnswerkers van nu en de impact van hun werk in multiculturele buurten. De  Zwolse wethouder Welzijn, de heer Dannenberg, geeft het startsein voor de tentoonstelling Kleurrijk Welzijn. <?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Deze fototentoonstelling bestaat uit een serie grote, sprekende foto’s en geluidsfragmenten van 16 welzijnswerkers. De geportretteerden werken allemaal in een multiculturele context, zijn oude rotten in het vak én vertegenwoordigers van de nieuwe generatie professionals. Eén van de geportretteerde welzijnswerkers, Loes van der Meer, is werkzaam geweest in Zwolle. In 2005 ontving zij een Appeltje van Oranje uit handen van Prinses Máxima voor het project ‘Bezoekvrouwen’ van de Stichting TRAVERS.

Het Oranje Fonds stelt welzijnsorganisaties in staat beter en efficiënter te werken in een multiculturele context. Hiertoe startte het Fonds samen met kennisinstituut MOVISIE, in 2004 het driejarige project ‘De Multiculturele Buurt’. Ruim dertig welzijnsorganisaties in heel Nederland namen met succes deel. Aanvullend aan het project is de website www.kleurrijkwelzijn.nl ontwikkeld. De tentoonstelling is een vervolg hierop. Vanaf oktober reist de tentoonstelling in anderhalf jaar langs zo’n 16 grote tot middelgrote steden. Op het stadhuis van Zwolle geeft de wethouder om 11.25 uur het startsein van de tentoonstelling, waar het tot 1 november blijft staan. Tijdens de opening gaan de sprekers inhoudelijk in op het welzijnswerk in multiculturele context in Zwolle.

Het Oranje Fonds is het grootste fonds op sociaal gebied. Per jaar wordt ongeveer 22 miljoen euro uitgekeerd aan welzijnsprojecten in Nederland, op de Nederlandse Antillen en op Aruba. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.

Artikel delen:

Reageer