Westerveld - Foto: Wouter Steenbergen
Westerveld
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon en oostenwind

Zwolle – Vrijdagochtend is het behoorlijk fris in Zwolle. De temperatuur is in de nacht gedaald naar ongeveer 7 graden. Er is ’s morgens ook meteen wind: zwak tot matig, kracht 2 tot 3, uit het oosten. In de middag soms toenemend naar kracht 4. De zon schijnt de hele dag: zonsopkomst in Zwolle is om 7.14 uur, zonsondergang om 19.45 uur.

Onder de zon is het kwik rond het middaguur naar ongeveer 16 graden gestegen en aan het eind van de middag tot een maximumtemperatuur van 22 graden. In de zon en uit de wind is het warmer. Ga je met je bootje het water op, dan voelt het in de oostenwind koeler aan. De overvloedige zonneschijn maakt hoe dan ook veel goed. Over de bewolking melden we dat die beperkt blijft tot spaarzame veldjes sluierwolken hoog in de blauwe lucht.

Vrijdagavond neemt de wind af, maar hij gaat ’s nachts niet helemaal liggen. Het is helder en vanaf half negen ’s avonds zijn aan de zuidelijke hemel de planeten Jupiter en Saturnus te zien. Meer informatie daarover staat in het vorige weerbericht.

Het mooie weer hebben we te danken aan de nabijheid van hogedrukgebied Manfred. Manfred blijft ook in het weekend weerbepalend voor onze omgeving. De zon heeft nog minder last van wolken dan eerder werd verwacht. Volgens de huidige prognoses mag Zwolle zich verheugen op een weekend met een breeduit stralende zon. De kans op regen is nul komma nul.

De temperatuur in de stad loopt aan het eind van de middag op naar 22 tot 24 graden. De oosten– tot noordoostenwind doet het in het weekend kalmer aan dan op vrijdag: maximaal kracht 3.

Maandag nog minder wind en onder de nazomerzon wordt het maar liefst 24 graden in Zwolle.

Artikel delen: