RC Drachten – Rugby Club Zwolle (27-40)

Drachten – Op de zonnige zondagmiddag wist RC Drachten, de nummer 2 van vorig seizoen, Zwolle niet te overtuigen. Op eigen veld werden de Friezen in een zeer spannende krachtmeting verslagen.

Weliswaar werden de openingspunten gemaakt door de Drachtenaren, doormiddel van een penaltykick. Toch was het Zwolle die de overhand had. Door goeie communicatie en samenspel van de voorwaartse kon de grootste scrum-half van de Nederlandse competitie, Arjan Scheve, goede ballen passen naar de driekwarters. Hier wisten de spelverdeler en eerste center, Daan en Oscar goeie breaks te maken de zodat de vleugelspelers, Jermaine en Martijn de score’s konden afmaken. Het resultaat was dan ook dat tijdens de rust Zwolle voor stond met 21 tegen 3.

Na de rust had Drachten zich goed hervonden en gingen er hard tegen aan. Ze wisten terug te komen door vrij vlot achter elkaar 2 try’s te drukken. De blauwvingers werden wakker geschud! De wedstrijd was nog niet uitgespeeld. Zwolle ging weer verder waar ze de eerste helft mee geëindigd waren, namelijk, fanatiek rugby spelen. Dit was ook terug te zien in het spel en er konden nog eens 3 try’s worden gedrukt.

Man of the match was Gerard Wijnsma. Eindstand (27-40).
 
De volgende wedstrijd spelen de heren van RC Zwolle om 14.00 thuis op sportpark de Marslanden. Zij ontvangen GSRC1.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer