Hockeyclub Zwolle bezegelt lot Hattem in bekerstrijd - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Hockeyclub Zwolle bezegelt lot Hattem in bekerstrijd

Zwolle – De sterkste herenploeg van HC Zwolle heeft donderdag een nipte overwinning geboekt in de derby tegen Hattem. Door de nederlaag liggen de Hattemers uit de Gold Cup.

Op Het Hoge Laar zagen ongeveer tweehonderd supporters al in de beginfase van de strijd om de hockeybeker een sterk HC Zwolle. In de achtste minuut scoorde Matthijs Verhoef de 1-0. Dat het nog lang geen uitgemaakte zaak was bleek al snel. De beide ploegen trokken lange tijd gelijk op.

Pas in de vijftigste minuut wist Jeremy Bourgonje de blauwvingers op 2-0 voorsprong te zetten. Tien minuten later scoorde Hattem uit een strafcorner het enige tegendoelpunt. Met de 2-1 als eindstand op het scorebord kwam er ook een einde aan de bekercompetitie voor de Hattemse hockeyheren.

De Zwolse coach Alex Mulder blikt tevreden terug op de eerste speelronde van de Gold Cup. “Het was een mooi avondje bekerhockey en leuk om tegen Hattem te spelen als het ergens om gaat. Ze hebben het ons moeilijk gemaakt, met individuele kwaliteiten en dynamisch spel.” Desondanks denkt de sympathieke oefenmeester dat er nog wel meer uit zijn ploeg te halen is. “Wij hebben periodes goed spel laten zien, maar ook periodes slordig gespeeld. Uiteindelijk ben ik blij met het resultaat.”

Ook Tristan Steenmeijer, de coach van Hattem, heeft geen kater overgehouden aan de nederlaag. “We hebben een heerlijke wedstrijd gezien met veel kansen van onze kant. We zijn verheugd met de speelwijze en speelvreugde van onze jeugdige ploeg, die gisteren werd aangevuld met twee oudere invallers. We feliciteren Zwolle Heren 1 met de nipte winst.”

Zondag spelen de Zwolse hockeyheren uit in Breda tegen Push. HC Zwolle staat na twee gespeelde wedstrijden met drie punten op de zevende plek in poule B van de overgangsklasse. Dit is het derde niveau van hockey in Nederland. De twee hogere niveaus zijn de promotieklasse en de hoofdklasse.

Foto's 2
Hockeyclub Zwolle bezegelt lot Hattem in bekerstrijd - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Artikel delen: