Presentatie boek Kinderen van Kranenburg

Zwolle – Zaterdag 11 oktober presenteert Jolanda van der Meer het boek Kinderen van Kranenburg. De presentatie vindt plaats in het Nieuwe Uitvaartcentrum, Kranenburgweg 5, Zwolle. Aanvang 15.30 uur. Belangstellenden worden uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Het boek ‘Kinderen van Kranenburg’ beschrijft de verhalen van de kinderen en hun monumenten. Het is een zoektocht naar de betekenis van zorgvuldig vormgegeven gedenkstenen op de algemene begraafplaats in Zwolle. In deze bundel vertellen ouders van Kinderen van Kranenburg, vormgevers, kunstenaars en andere betrokkenen bij Kranenburg over de betekenis van de monumenten en over hun relatie met Kranenburg. Kleurrijke foto’s vertellen een eigen verhaal en begeleiden de verhalen van de monumenten.

Dit jaar wordt tijdens vier gedenkmomenten stilgestaan bij het 75 jarig bestaan van de begraafplaats. Elke gedenkmoment heeft een ander thema. Tijdens dit derde moment staan de veelal KunstZinnig vormgegeven gedenkbeelden centraal.

Het boek bestellen kan via de website www.kinderenvankranenburg.nl

Na 11 oktober is de bundel verkrijgbaar bij boekhandel Westerhof en via genoemde website.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Expositie ??Stilstaan bij Gedenkbeelden?? op begraafplaats Kranenburg.

  Van 11 oktober tot en met 27 november 2008 vindt de tentoonstelling ??Stilstaan bij Gedenkbeelden?? op begraafplaats Kranenburg in Zwolle plaats. Twintig kunstenaars exposeren gedenkbeelden, monumenten en andere kunstwerken passend bij het thema Stilstaan.

  Kunstenaars die deelnemen aan deze expositie zijn aangesloten bij de stichting Kunst Cultuur Overijssel (KCO) en Memento-gedenkbeelden, een landelijke organisatie die zich bezighoudt met gedenkkunst. Stilstaan is het thema van de vier jubileum-bijeenkomsten ter gelegenheid van het 75 – jarig bestaan van de algemene begraafplaats.

  Stilstaan bij Gedenkbeelden

  Lopend over een begraafplaats ziet men de vaak zorgvuldig en kunstzinnig vormgegeven gedenkstenen. Wat betekenen de monumenten en welk verhaal vertellen zij? Jolanda van der Meer ging op zoek naar de antwoorden en schreef het boek ??Kinderen van Kranenburg??, een zoektocht naar zingeven, vormgeven en beleven op de algemene begraafplaats in Zwolle. In het boek vertellen ouders over de monumenten van hun overleden kinderen. Kunstenaars, beeldhouwers en anderen vertellen in de bundel hoe een monument tot stand komt, welk proces zij zelf doormaken en wat ze met het monument willen vertellen. Uit al deze verhalen ontstond het idee om tegelijkertijd met het uitbrengen van het boek, op 11 oktober, ook een expositie op de begraafplaats te organiseren. Een expositie waar kunstenaars Overijssel hun gedenkbeelden tonen en op die manier bezoekers de mogelijkheden van gedenkkunst laten zien.

  Kranenburg, een plek waar het goed is om te zijn en waar men zich kan laten inspireren. Kranenburg ís voor veel mensen een inspirerende locatie. Bezoekers komen er om naar de vogels te kijken, te fotograferen, te tekenen of schilderen of om gedichten te schrijven. Voor veel beeldend kunstenaars is de begraafplaats een bron van inspiratie voor het maken van gedenkbeelden en monumenten. Beelden die tot de verbeelding spreken, monumenten die een verhaal vertellen. Menselijke verhalen in steen, glas, brons en diverse andere materialen.

  ////////////////////////////

  Meer informatie omtrent:

  – 75 jaar Kranenburg

  – Het boek ??Kinderen van Kranenburg??

  – De Expositie ??Stilstaan bij Gedenkbeelden??

  vindt u op http://www.kinderenvankranenburg.nl  Maak melding

Reageer