COC Zwolle biedt scholen voorlichting aan

Zwolle – Zo’n 120 scholen voor voortgezet en middelbaar onderwijs ontvangen deze week per post informatie over het geven van voorlichting over homoseksualiteit in de klas.

COC Zwolle biedt de onderwijsinstellingen in 23 gemeenten in de provincies Overijssel, Flevoland, Gelderland en Drenthe aan om voorlichtingslessen te verzorgen. Met de voorlichting wordt gewerkt aan e en veilig en tolerant schoolklimaat, ook voor homo’s, lesbo’s en biseksuelen. Wanneer wist je dat je als meisje verliefd was op een meisje? Hoe reageerden je ouders toen je vertelde dat je homo was? En hoe gaat het in bed? De vrijwilligers van COC Zwolle beantwoorden uiteenlopende vragen tijdens de lessen. Het afgelopen schoolseizoen stonden de voorlichters tachtig keer voor een groep jongeren. Met uiteenlopende lesmethodes wordt aangesloten op de aard en achtergrond van de jongeren.

Uit de evaluatie van de lessen blijkt dat de jongeren, docenten en/of begeleiders de lessen zeer waarderen. Vaak biedt het voor het eerst de mogelijkheid om vrijuit te praten over homoseksualiteit en om vragen te stellen. “COC Zwolle wil homoseksualiteit zichtbaar maken en een gesprek starten. Het geven van voorlichting blijkt nog steeds een effectief middel om over tolerantie, ´jezelf kunnen zijn´ en homoseksualiteit te praten”, zegt voorzitter Irene Gerritzen.

Meer informatie over de Voorlichtingsgroep van COC Zwolle is te vinden op www.coczwolle.nl/voorlichting. Daar is met behulp van een formulier ook gemakkelijk een aanvraag in te dienen voor het verzorgen van een voorlichtingsles. Ook jongerencentra, kerkelijke groepen en volwassenen kunnen een les aanvragen.

COC Zwolle is de regionale vereniging voor integratie van homoseksualiteit. Met een café, voorlichting, discussie en hulp wordt gewerkt aan een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Het werkgebied omvat 23 gemeenten in Overijssel, Flevoland, Gelderland en Drenthe. COC Zwolle is lid van de landelijke organisatie COC Nederland.

Artikel delen:
Reacties 10
  1. geschreven door Pp, op 29 september 2008 om 10:08

    hier staat toch niemand op te wachten!

    Tja,zolang er nog mensen zijn die zo op dit bericht denken te moeten reageren is dergelijke voorlichting zeker geen overbodige luxe.Ik raad je aan Pp om eens om je heen te kijken of beter nog te vragen aan een school of je bij deze informatie middag aanwezig mag zijn. ;D


    Maak melding

Reageer