Badhuiswal - Foto: Wouter Steenbergen
Badhuiswal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Groot zonnefestijn

Zwolle – Zaterdag en zondag gaan koud van start door afkoeling. Onder een kraakheldere nachthemel is het kwik gedaald naar ongeveer 7 graden ‘s morgens. Op beide dagen schijnt de nazomerzon boven Zwolle twaalf uren lang voluit. De middagtemperatuur is ongeveer 24 graden en dat is dik in orde.

Ook doordat de wind iets gas terugneemt: maximaal kracht 3, een matige wind uit de noordoosthoek. Daarvandaan komt droge continentale lucht. Als je iets nats buiten hangt, is dat in een zucht droog. De blauwe hemel boven Zwolle blijft de meeste tijd wolkeloos. Zwollenaren die in een hoge flat wonen, zien vaak meer van het weer. Zij merken wellicht de sluierbewolking op die ver weg boven het noordoosten en zuidwesten hangt.

Hogedrukgebied Manfred zorgt voor een zonnig en een droog besluit van de zomer. Ook op maandag en dinsdag is het nog een groot zonnefestijn. De temperatuur gaat dan op naar 25 graden, wat gewoon zomers warm is.

Dinsdag verschijnt later op de dag mogelijk wel meer bewolking – en misschien al een bui – die de voorbode is van een weeromslag op woensdag. Volgens de huidige berekeningen passeert dan een front dat enige regen loslaat. In de tweede helft van de nieuwe week koersen meer slechtweergebieden deze kant op. De maximumtemperatuur daalt flink naar ongeveer 16 graden, maar ons advies is om daar nog niet aan te denken. Beter is het om te genieten van het voortreffelijke weekendweer.

Artikel delen: