Nieuw seksualiteitsspreekuur GGD: Sense

Zwolle – De GGD Regio IJssel-Vecht start op 1 oktober met een seksualiteitsspreekuur voor jongeren: Sense. Deze Sense spreekuren zijn een aanvulling op de bestaande soa-spreekuren van de GGD en bedoeld voor jongeren die niet naar hun eigen huisarts kunnen of willen met vragen over seksualiteit. In het hele land starten dit jaar Sense-spreekuren.


Jongeren tot en met 24 jaar kunnen bij Sense gratis en anoniem terecht voor informatie, hulp en advies over bijvoorbeeld anticonceptie, homoseksualiteit, onbedoelde zwangerschap, soa, pijn bij het vrijen, seksueel geweld, enzovoort. Ook worden recepten voor de pil geschreven en worden jongeren geholpen om de goede weg te vinden naar de juiste hulpverlener.

Jongeren kunnen naar de GGD bellen om een afspraak te maken via 038 – 428 1600. Dit nummer is bereikbaar tijdens kantoortijden. Afhankelijk van de vraag wordt de jongere ingepland bij het Sense-spreekuur of direct doorverwezen naar de juiste instantie. Het kan ook zijn dat de Sense-verpleegkundige de jongere na het eerste consult doorverwijst. Door de korte lijnen en goede afspraken kunnen jongeren snel en gericht worden doorverwezen. De Sense-spreekuren vinden in Zwolle plaats in het gebouw van de GGD aan de Zeven Alleetjes 1.

De GGD Regio IJssel-Vecht werkt voor deze nieuwe dienst samen met de vijf andere GGD-en in Overijssel en Gelderland, samen vormen zij Sense Oost. Deze zes GGD’en starten allemaal in oktober met de Sense-spreekuren voor jongeren. Om deze nieuwe spreekuren bekendheid te geven organiseren de zes GGD’en allerlei startactiviteiten in oktober, hierover wordt de media nog apart geïnformeerd. Sense wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van ministerie van VWS.

Meer informatie over Sense Oost vind je op www.sense-oost.nl en/of  www.rijv.nl.

Artikel delen:

Reageer