Snelheidscontroles bij 30 km zones Zwolle Zuid

Zwolle – In verband met klachten van omwonenden werden, op vrijdagochtend 26 september, snelheidcontroles gehouden op de Staatsmanlaan en Hollewandsweg.

Deze wegen gelden als zogenaamde 30 km-zones. Tijdens deze controles werden drie uitschieters geconstateerd. Twee automobilisten kregen een proces-verbaal voor overschrijding van de maximumsnelheid. Zij reden 87 km/u en 74 km/u. Ook een bromfietser, die 66 km/u reed, kreeg een proces-verbaal. De komende tijd zal er vaker gecontroleerd worden op snelheid in de 30 km zones in Zwolle-Zuid.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. @Arie, dat zijn er meer dan je denkt, want rij juiste snelheid dan is toeteren en gevaarlijk inhalen. ;D 😀

  Ik probeer mij wel aan de snelheid te houden, zie velen die het niet doen. Licht gewoon aan het rechter voetje
  :'( :-* 😛


  Maak melding

 2. De Hollewandseweg is helemaal geen 30 km zone… En de huizen die aan de linkerkant (komend vanaf de stoplichten) staan horen bij de Huetemate en de Westenbergmate. Beetje vreemd dus. Zouden ze niet de Nieuwe Deventerweg bedoelen want die loopt uit op de Hollewandseweg.


  Maak melding

 3. Zal wel foutje zijn idd maar op de Hollewandsweg staat wel heel regelmatig zo’n motormuis met een lasergun. Je zit daar zomaar op de 70 km/u. Daar staat hij heus niet voor de verkeersveiligheid maar de pakkans is gewoon lekker hoog, snel cashen cq quota halen….


  Maak melding

 4. Enig idee hoeveel uitritten zich daar aan de Hollewandsweg bevinden? Er wordt levensgevaarlijk hard gereden daar. Wat dacht je van het kruispunt met de IJsselcentraleweg. Hoeveel kinderen moeten daar de weg niet oversteken? Als jij met 70 aan komt knallen dan ben je een knappe chauffeur wil je een plotseling overstekende fietser missen. Die controles zijn er echt niet voor niks. Van mij mag hij er elke dag staan.


  Maak melding

 5. geschreven door Marcelovic, op 29 september 2008 om 19:11

  De Hollewandseweg is helemaal geen 30 km zone… En de huizen die aan de linkerkant (komend vanaf de stoplichten) staan horen bij de Huetemate en de Westenbergmate. Beetje vreemd dus. Zouden ze niet de Nieuwe Deventerweg bedoelen want die loopt uit op de Hollewandseweg.

  Als dat klopt en er staat Hollewandseweg op de bekeuring, dan kom je er volgens mij ook nog onder uit ook!


  Maak melding

Reageer