Push duwt Zwolse hockeydames van de koppositie - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Push duwt Zwolse hockeydames van de koppositie

Zwolle – Het sterkste damesteam van Zwolle heeft zondag een stevige nederlaag geleden in Breda. De blauw-witten keerden zonder punten en met zes tegendoelpunten aan de rok terug naar Zwolle.

De jonge hockeyploeg van HC Zwolle begon vol goede moed aan de wedstrijd om haar koppositie in de overgangsklasse te verdedigen. Dit was echter van korte duur. De dames keken binnen tien minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Toen de scheidsrechter floot voor het rustsignaal was de averij al opgelopen tot 4-0.

In de tweede helft wist Elian van de Griendt te scoren (4-1). Het Zwolse doelpunt was allesbehalve een kantelpunt in de wedstrijd. De Zwolse hockeymeiden moesten in een rap tempo nog twee goals van Push incasseren (6-1).

In de zeventigste minuut scoorde Fleur Bakker vanuit een strafbal (6-2). Dit werd ook meteen de eindstand.

Zondag speelt de ploeg op eigen terrein tegen Leiden. HC Zwolle Dames 1 staat na drie gespeelde wedstrijd met zes punten op de vijfde plek in poule A van de overgangsklasse. Dit is het derde niveau van hockey in Nederland. De twee hogere niveaus zijn de promotieklasse en de hoofdklasse.

Artikel delen: