Assendorperstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Assendorperstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: ’s Morgens koud, ’s middags in de zon lekker warm

Zwolle – Maandag is het weer in Zwolle net zo mooi als in het weekend. Droog, volop zon en het wordt zelfs warmer: reken in de middag op een zomerse 25 graden. Wel begint de dag koud. ’s Morgens om acht uur is het kwik gedaald naar ongeveer 7 graden.

Wie aan het kamperen is, merkt dat het ’s nachts vlakbij de grond nog kouder wordt. KNMI-weerstation Heino noteerde zondagochtend op 10 centimeter hoogte een minimumtemperatuur van slechts 2,4 °C. Op Twente Airport kwam het tot de eerste vorst aan de grond: -1,3 °C. Maandagochtend is in het buitengebied rond Zwolle aan de grond een temperatuur dichtbij vriespunt te verwachten. Daar is ook kans op enkele mistbanken.

Maandag verschijnt in de blauwe lucht hoogstens een enkele wolkensluier. De vliegtuigstrepen zijn kort. De noordoostenwind heeft steeds minder fut, doordat de luchtdrukverschillen afnemen. Windkracht 2 maximaal in de middag en dat is niet veel.

Na zonsondergang om 19.36 uur koelt het snel af. De nacht naar dinsdag verloopt windstil, helder en zonder maan. Er is kans op mistbanken.

Dinsdag warmt het na een koud begin op naar 25 graden. De zon grijnst breed boven de stad en er is nauwelijks wind, de dag is bijna een kopie van de maandag. Een verschil is dat er meer sluierwolken zijn, waar de zon trouwens weinig last van heeft. Toenemende sluierbewolking kondigt vaak een weersverslechtering aan en dat is nu ook van toepassing.

Woensdag is nog warm, maar de buienkans groeit in de middag. Er komt weer wind te staan, uit zuidelijke richting.

Na woensdag begint een periode met wisselvallig en koeler weer. De wind komt uit het zuidwesten en heeft er soms flink zin in.

Artikel delen: