Judith van Helden - Foto: Ursula Fotografie
Judith van Helden
Foto: Ursula Fotografie

Zwolse auteur Judith van Helden schrijft actieboek Kinderboekenweek

Zwolle – Het boek ‘Maffe meester Daan duikt in de verleden tijd’ ligt vanaf 30 september in de boekhandel.

Om twee redenen een bijzonder moment voor Judith van Helden, de schrijfster van het boek. “Het is niet alleen een boek dat vanuit een samenwerking met de Kinderboekenweek is ontstaan, het is ook het twintigste boek dat ik geschreven heb.”

In 2006 debuteerde Van Helden met het voorleesboek ‘Sam en Sara’. Dat werd goed ontvangen en al snel verschenen er meer kinderboeken van haar hand. Met ‘Maffe meester Daan duikt in de verleden tijd’ brengt de schrijfster haar twintigste boek uit.

“‘Maffe meester Daan duikt in de verleden tijd’ is geschreven in opdracht van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak (BCB),” zegt Van Helden. “Zij zijn dit jaar een samenwerking aangegaan met het CPNB, de stichting die de Kinderboekenweek organiseert. Hieruit is dit actieboek ontstaan, dat in de Kinderboekenweek voor een bijzonder aantrekkelijke prijs in de winkels ligt. Voor scholen is er bovendien een heel pakket aan lesmateriaal bij ontwikkeld.”

Het actieboek sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek: ‘en toen …’ Hoewel het verhaal zich afspeelt in het hier en nu zijn er duidelijke verwijzingen in te vinden naar de geschiedenis, in het bijzonder naar de tijd van de Romeinen, zo’n 2000 jaar geleden. Het boek is het derde deel uit de serie over Maffe meester Daan, maar kan prima gelezen worden zonder de andere delen te kennen.

“Het is een humoristisch boek met hilarische situaties die kinderen en volwassenen herkennen en daarmee een brede doelgroep aanspreekt,” denkt Van Helden. “Of er nog een vierde deel volgt? Wie weet… aan gebrek aan inspiratie zal het in ieder geval niet liggen.”

‘Maffe meester Daan duikt in de verleden tijd’ is vanaf 30 september verkrijgbaar en kost tijdens de Kinderboekenweek slechts € 5,95. Het boek is uitgegeven door uitgeverij Columbus. Illustraties door Hanne Snel.

Foto's 2
Zwolse auteur Judith van Helden schrijft actieboek Kinderboekenweek
Artikel delen: