Wilco Voulon (Stichting Empower) en Dirk Schakelaar (mede-oprichter Actaut)
Wilco Voulon (Stichting Empower) en Dirk Schakelaar (mede-oprichter Actaut)

Actaut gaat op in Stichting Empower

Zwolle – Actaut zal per 1 oktober opgaan in Stichting Empower. Stichting Empower is een non-profit organisatie voor begeleiding van kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en/of ADHD.

Door deze stap kan Stichting Empower haar gespecialiseerde zorg nog meer differentiëren. Actaut was gespecialiseerd in ambulante individuele en ouderbegeleiding binnen dezelfde doelgroep als Stichting Empower, waardoor er gesproken kan worden van een sterker verstevigd aanbod.

De begeleiding van Empower is gericht op het ontwikkelen van zelfredzaamheid, zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Door middel van bewegen en actief samenwerken, overwinnen cliënten angsten, ervaren ze successen en ontwikkelen ze een positief zelfbeeld. Binnen een veilig pedagogisch basisklimaat wordt vanuit het positieve zelfbeeld gewerkt aan persoonlijke leerdoelen zoals sociale en maatschappelijke competenties, weerbaarheid en praktische vaardigheden ten behoeve van zelfredzaamheid.

Bestuur, directie en de initiatiefnemers van beide organisaties spreken van een mooie stap die ten goede komt van de doelgroep. Ze zijn ervan overtuigd dat hiermee de jeugdhulp aan jongeren en kinderen met autisme en/of ADHD en/of jongeren en kinderen met een andere structuurbehoefte zal worden versterkt.

Artikel delen: