Openbaar Onderwijs Ontmoetingsbus naar Zwolle

Zwolle –  Op donderdag 2 oktober toeren drie Openbaar Onderwijs Ontmoetingsbussen door het land. Een van deze bussen stopt rond 9 uur in Zwolle, bij S.B.O. De Sluis aan de Zwarteweg 120. Directeur Eize Eizenga laat in een presentatie, met filmbeelden, zien hoe op zijn school en op andere scholen van het Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio, ‘Actief Burgerschap’ een essentiële bijdrage levert aan de -openbare- identiteit.  

In de bus zitten leerkrachten en directeuren van openbare scholen die op weg zijn naar het congres ‘Openbaar onderwijs in 2015. Herkenbaar, betrouwbaar en vol betekenis’. Dit congres staat in het teken van het 10-jarig bestaan van VOS/ABB, de besturenorganisatie voor het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs. Het congres wordt gehouden in Singer Laren.

Met de Openbaar Onderwijs Ontmoetingstour willen de openbare scholen laten zien dat zij een bijzondere plaats in het Nederlandse onderwijsbestel hebben. “Veel openbare scholen in het primair en voortgezet onderwijs timmeren hard aan de weg om hun openbare identiteit meer bekendheid te geven”, aldus Theo Hooghiemstra, algemeen directeur van VOS/ABB.

De Openbaar Onderwijs Ontmoetingsbus die Zwolle aandoet, vertrekt ’s ochtends uit Apeldoorn. Na het bezoek aan sbo De Sluis, gaat de bus door naar RSG Slingerbos-Levant in Harderwijk en vervolgens naar het congres in Laren. VOS/ABB wil van de bustour een jaarlijks terugkerend evenement maken. “Een speciale Dag van het Openbaar Onderwijs, dat is de aandacht die onze openbare scholen verdienen”, aldus Hooghiemstra.  

Het congres in Singer Laren gaat over de toekomst van het openbaar onderwijs. Sprekers zijn onder anderen staatsecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs, stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch van Amsterdam-Slotervaart en oud-minister Pieter Winsemius. Tijdens het congres wordt het eerste exemplaar van het boekje Over Openbaar Onderwijs overhandigd aan staatsecretaris Dijksma.

Artikel delen:

Reageer