Koestraat - Foto: Wouter Steenbergen
Koestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zomer eindigt zonnig en warm

Zwolle – Dinsdagochtend is het windstil in Zwolle en hangt er mogelijk mist. Net als de vorige ochtenden is het met ongeveer 7 graden aan de frisse kant. Nadat eventuele mist verdwenen is, houden we een zomerzonnige dag over met nauwelijks wind.

Onder een blauwe hemel met weinig tot geen sluierwolken wordt het warm. De 26 graden die ons weerstation in Dieze-Centrum maandagmiddag registreerde, zal dinsdagmiddag niet gehaald worden maar het scheelt niet veel. Om half vier ’s middags vindt de zogeheten equinox plaats. De zon staat recht boven de evenaar. Bij ons begint de astronomische herfst en op het zuidelijk halfrond de lente.

Het weer gaat vanaf woensdag meedoen aan de herfst. Er komt vanuit het westen bewolking opzetten. Die hoort bij een koufront dat de warmte zal verdrijven. Voor het zover is, stijgt het kwik in de stad woensdagmiddag nog een keer richting 24 graden. In de loop van de middag kan een bui over de stad trekken. Nattigheid zit er in de avond en nacht dik in.

Donderdag is het wisselend bewolkt en overdag vrijwel droog. De temperatuur staat aan het begin van een herfstige daling. Een middagmaximum rond 20 graden en vanaf vrijdag gaan we verder de afkoeling in.

In het weekend moet Zwolle het doen met een graad of 17. Dat is even wennen. Ook wennen is dat er elke dag wat regen kan vallen. Maar geheel verregende dagen worden het waarschijnlijk niet.

Artikel delen: