Poëziewedstrijd Zinnenverzinzin bij Westerhof

Zwolle – In het kader van de kinderboekenweek organiseert Boekhandel Westerhof dit jaar een gedichtenwedstrijd voor kinderen in de basisschoolleeftijd.Het thema van de landelijke kinderboekenweek is poëzie onder het motto ‘Zinnenverzinzin’.”Een prachtig initiatief om kinderen bekend te maken met poëzie in al haar vormen,” aldus Christa Westerhof van Boekhandel Westerhof. Op scholen en in de media zal er tijdens de kinderboekenweek van 1 tot en met 11 oktober volop aandacht geschonken worden aan poëzie voor kinderen.

“Het zal blijken dat deze echt niet meer in de kinderschoenen staat! Voor kinderen van elke leeftijd is er prachtge poëzie geschreven.” Om haar woorden kracht bij te zetten haalt Christa enkele voorbeelden uit het schap. Van Dick Bruna en Nannie Kuyper voor peuters en kleuters, of Erik van Os en Roald Dahl voor kinderen tot een jaar of acht, tot Edward van de Vendel en Toon Tellegen voor de oudere kinderen. Veel van de bundels zijn voorzien van prachtige aansprekende illustraties.

“Heel veel kinderen dichten zelf ook. Het is natuurlijk een hele mooie manier om gevoelens te uiten en creatief met taal bezig te zijn,” vervolgt Christa.Om dat extra te stimuleren organiseert Boekhandel Westerhof een gedichtenwedstrijd. Op de site www.boekhandelwesterhof.nl staat precies hoe je je gedicht in kunt sturen.

De voorwaarden in het kort:
Het gedicht mag maximaal 20 regels lang zijn, het thema is “Dieren”, de wedstrijd is bedoeld voor kinderen op de basisschool. Insturen kan via de site tot en met 31 oktober. Er zijn mooie prijzen te winnen, waaronder natuurlijk prachtige boeken. Daarnaast ziet de schrijver van  het mooiste gedicht zijn of haar werk bekroond met een tekening van een echte illustrator. Hiervan worden ansichtkaarten gemaakt voor de Landelijke Gedichtendag. De winnaar  van de hoofdprijs ontvangt een stapel om zijn hele familie en vrienden mee te laten genieten van zijn of haar dichtkunst.  
 
Voor meer informatie:
Boekhandel Westerhof, Christa Westerhof tel. 038 – 4216171

Artikel delen:

Reageer