Aa-landen - Foto: Wouter Steenbergen
Aa-landen
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Eerst nog zon, maar bewolking en buien in aantocht

Zwolle – Woensdag zet de overgang naar koel en wisselvallig weer in, met na lange tijd weer eens kans op regen. De zon is ’s morgens te zien in Zwolle, maar er drijft ook al vooruitgeschoven bewolking over. Er komt meer aan in de middag. De dag begint met ongeveer 12 graden op de thermometer. We zitten nog in de relatief warme lucht, wat in de middag een maximum oplevert van circa 22 graden.

De wind is terug van weggeweest. In de loop van de ochtend neemt hij vanuit het zuidwesten toe naar matig, kracht 3, en in de middag wordt soms kracht 4 bereikt. Dan kan al een eerste bui over de stad trekken. De kans daarop wordt in de avond een stuk groter, waarbij tevens windvlagen mogelijk zijn. De meeste neerslag verwachten we in de nacht naar donderdag. De zuidwestenwind blijft ’s nachts ook actief. Wat is er allemaal aan de hand?

Er trekt een koufront over vanuit het westen. Dit verdrijft de warmte uit onze omgeving. Donderdagochtend zijn het front en de bijbehorende regen gepasseerd. De zuidwestenwind blijft staan met kracht 3 à 4. Het kwik stokt iets onder de 20 graden. Donderdag overdag lijken de neerslagkansen tot de middag niet groot. Er nadert echter een volgend front dat hemelwater richting Zwolle wil brengen. De meeste nattigheid waarschijnlijk in de avond.

Vrijdag biedt verdere afkoeling, een kwikstand van een povere 16 graden lijkt het maximaal haalbare. Er zijn zonnige perioden en de kans op regen is overdag klein. De regenkans stijgt in de avond.

Het weekend oogt qua weer koel en onbetrouwbaar. Er komt een lagedrukgebied ten oosten van ons te liggen, waardoor de wind naar de frisse noordwesthoek draait. Om het lagedrukgebied heen slingeren buien en neerslagzones deze kant op, waarvan de aankomsttijd nog niet precies bekend is. Daarover meer in de volgende weerberichten hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: