Hortensiastraat - Foto: Wouter Steenbergen
Hortensiastraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Eerst zonnige perioden, later kans op regen

Zwolle – Donderdag blijft het na een nacht met neerslag overdag lang droog. Er zijn flinke zonnige perioden in Zwolle, vooral ’s morgens. Vanaf de tweede helft van de middag zou weer wat regen kunnen vallen. De neerslagkans neemt donderdagavond en in de nacht naar vrijdag sterk toe.

Donderdagochtend vroeg is het ongeveer 12 graden, in de middag stijgt het kwik in de stadsthermometers niet hoger dan ongeveer 18 graden. Er komt ’s middags meer bewolking opzetten. De wind heeft er zin in op deze septemberdag: windkracht 3 tot 4 uit het zuidwesten. In de avond draait hij naar het zuiden, neemt iets af maar gaat in tegenstelling tot de meeste Zwollenaren niet liggen.

In de nacht naar vrijdag is er naast wind een grote kans op regen. Vrijdag kan de hele dag enig licht gespetter niet worden uitgesloten. Maar de zon is ook van de partij boven Zwolle, tezamen met een uitgebreid assortiment aan wolken. Ondanks de zonnestralen wordt het slechts een graad of 15 in de stad, wat te koel is voor de tijd van het jaar. De wind heeft de zuidwesthoek gekozen en ruimt in de avond naar het noordwesten.

In de nacht van vrijdag op zaterdag staat er waarschijnlijk een stevige noordwestenwind. Ook de zaterdag belooft winderig te verlopen. Dit met dank aan een lagedrukgebiedje dat in onze omgeving rondtolt. De regenkans is groot, met name op zaterdag lijkt dit het geval te zijn. Maar ook op zondag houdt Zwolle het niet droog. De wind doet dan wel kalmer aan. Het hele weekend verloopt koel.

Artikel delen: