Roberto Kist
Roberto Kist

Zwollenaar Roberto Kist herkozen in Landelijk Bestuur Jonge Socialisten in de PvdA

Zwolle – Zwollenaar Roberto Kist (24) is opnieuw verkozen als landelijk bestuurslid van de Jonge Socialisten in de PvdA (JS). Hier mag hij de taken van secretaris en vicevoorzitter op zich nemen.

Hij gaat deel uitmaken van een enthousiast en energiek nieuw bestuur dat zich gaat inzetten om samen met haar leden op te komen voor sociaaldemocratische waarden en samen te strijden voor een betere wereld. Een van hun kerntaken is het betrekken van zoveel mogelijk jongeren bij de politiek.

“Ik heb ontzettend veel zin in het komende jaar. In maart kunnen we bij de verkiezingen echt het verschil gaan maken door op te komen voor sociale, duurzame en progressieve politiek en een stevige plek aan tafel voor jongeren.”

Ook het afgelopen jaar heeft Kist zich ingezet voor de Jonge Socialisten, vanuit het landelijk bestuur van de JS. Hier voerde hij onder andere actie voor meer betaalbare woningen in de provincie door samen met andere JS’ers door het hele land aandacht te vragen voor de problematiek omtrent de hoge woningprijzen.

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politiek onafhankelijke jongerenorganisatie gelieerd aan de Partij van de Arbeid. De JS telt bijna 2000 leden, van wie een groot aantal een actieve bijdrage levert aan het reilen en zeilen binnen de politieke jongerenvereniging.

Artikel delen: