Hybride bussen in Zwolle

Zwolle – Nog voor het einde van het jaar zullen er in Zwolle hybride bussen gaan rijden. Dat heeft gedeputeerde Klaasen gezegd. Het gaat om een proef met stadsbussen. De hybride bussen rijden op een combinatie van diesel en elektra.

De provincie trekt er de komende 4 jaar zo’n 2,5 miljoen euro voor uit. Ook in Enschede kunnen reizigers binnenkort kennismaken met hybride bussen. Daar gaat het voorlopig nog om een experiment. De Regio Twente krijgt daarvoor geld van staatssecretaris Huizinga van Verkeer.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 17
 1. goed plan. De meest vervuilde straten zijn namelijk de Eekwal en Stationsstraat, waar alle bussen dus doorheen rijden, zo herinner ik me uit een nieuwsbericht op dit weblog een half jaar geleden ofzo.


  Maak melding

 2. Waalman, dergelijke dingen kunnen al heeeel lang, alleen wil de economie dat niet. Ben het met je eens hoor, zou mooi zijn….als we eindelijk eens de ballen kunnen verzamelen om het idee er door te drukken.

  Plantje, bedoel je de hetze die het kapitalisme voert tegen het milieu?


  Maak melding

 3. Nee ghehe…
  Ik bedoel, dat ze iedereen zo gek krijgen aan onzindingen als lek-stroom te gaan denken. En telkens als mensen in de auto stappen voelen ze zich schuldig! Vroegâh gingen we nog wel eens een rondje voor ons plezier rijden…. Een leuke toertocht doen.
  En meer van dat soort onzin…mensen eten, drinken, slapen en dromen milieu…


  Maak melding

 4. nou, ik denk dat dat ook niet voor niets is, plantje. Wel ben ik het met je eens dat zogenaamd milieubevordelijke alternatieven zoethoudertjes zijn. Het milieu gaat nogal naar de sodemieter. Sterker nog, ik heb zelf al steeds meer last van mijn luchtwegen. Hierin ben ik niet de enige, zo blijkt.
  De auto pakken doe ik ook wel, het maakt namelijk geen moer uit, we gaan toch wel door totdat de olievoorraad helemaal op is. Hoever het milieu dan is, geen idee…..lijkt me niet heel rooskleurig.

  Sommigen denken dat het ‘; linkse leugens zijn’. Ze baseren dit op ‘rechtse uitspraken’.
  Wel, ik denk dat de tijd heel erg rijp is, om eens te kijken hoe ‘rechts’ nogal kwistig is geweest met manipulatie. Hetgeen er op de beurzen heeft plaatsgevonden is nogal tja…..vul zelf maar in. Het woordje ‘linkse leugen’ wordt nu wel heel makkelijk onderuitgehaald lijkt me….


  Maak melding

 5. geschreven door Plantje, op 30 september 2008 om 13:26

  Vroegâh gingen we nog wel eens een rondje voor ons plezier rijden…. Een leuke toertocht doen.

  En meer van dat soort onzin…mensen eten,

  Mensen eten??? 😮


  Maak melding

 6. Hier is het zeker wel nodig, vooral idd die Stationsstraat.
  Als je ziet hoeveel bussen er soms achter elkaar staan te wachten
  om de Burg. v Rooijensingel op te kunnen komen.
  Eerder had het verkeer voorrang daar, maar nu ze voorrang moeten
  verlenen, is het vooral in de spits, hopen dat iemand ze er tussen laat of dat er een collega aan komt rijden.

  Ik heb me laten vertellen, dus ik weet niet in hoeverre het waar is,
  dat het al jaren mogelijk is om goedkoper te kunnen rijden, maar
  dat de hoge oliebaronnen dat tegengaan.
  Er zouden zelfs mensen worden omgelegd die heel ‘dichtbij’ komen,
  geen idee of dat broodje-aap-verhalen zijn, maar je gaat je toch afvragen….


  Maak melding

 7. Jippie! Leuke discussie ghehe!

  Zelf ben ik geneigd meer te denken in “Natuur” dan in “Milieu”. Volgens mij ondergaat de natuur een verandering, die niet per definitie hoeft te komen door de verslechtering van het milieu.

  Ik vind zeker, dat we moeten zoeken naar alternatieven voor koolstof verbrandingsbronnen. Maar aan de andere kant denk ik dat onze aarde in balans is met de hoeveelheden moleculen. Met andere woorden: of iets als bepaalde koolstofverbinding in steenkool aanwezig is of het zit in CO2…volgens mij maakt het niet heel veel uit.

  Dan zijn er ook nog de verhalen dat een windmolen meer energie zou kosten dan dat deze ooit oplevert… Tja…

  Ik heb wel groene electriciteit, maar ik begin steeds meer over dat nut te twijfelen.

  Mensen kunnen tegenwoordig niets meer doen zonder dat ze na moeten denken over of het wel allemaal verantwoord is. Die troel van de Partij voor de dieren: als je vegetariër bent kun je rustig in een Hummer rondrijden! Alsof dat gezond nadenken is…


  Maak melding

 8. Haha, discussie is zeker leuk plantje, ik kan er ook aardig inkomen als je zegt, dat het aantal moleculen in balans blijft. Echter is de mens in staat om de vorm van de moleculen te veranderen en ook de afstand tussen de moleculen. Wanneer Koolstof in de lucht aanwezig is, kan deze mede bepalend zijn voor het klimaat.

  Momenteel zijn we de verhouding van koolstof en CO2 en CO nogal uit zijn verband aan het trekken. dan zou je toch zeggen dat er binnen de balans van alles gaande is. Nu zijn ecosystemen vrij kwetsbaar, aanrommelen met de balans kan dus volgens mij wel degelijk grote gevolgen hebben.

  En idd, dat voorbeels van de hummer versus vegetarisch leven, is wel een beetje krom beredeneerd. Ach ja, de balans kwijtraken is nogal menseigen…..doen we allemaal behoorlijk denk ik

  😉


  Maak melding

 9. Er zijn andere belangrijke redenen om spoedig alternatieve energie op te gaan wekken:

  Afhankelijkheid van enge instabiele regimes in onder andere Rusland, Iran en Saudi Arabië.

  Deze landen worden slapend rijk en gebruiken het geld niet om madeliefjes te kweken !!!!  Maak melding

Reageer