Almelose Kanaal - Foto: Wouter Steenbergen
Almelose Kanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon en wolken, overdag meest droog

Zwolle – Vrijdag is de zon vaak present boven Zwolle, maar wolken zijn dat ook in ruime mate. Uit de wolken valt overdag de meeste tijd geen regen. In de vroege ochtend en in de avond is de kans op neerslag wel groter. Dat gebeurt in de vorm van een enkele bui die over de stad trekt.

Of toch rakelings langs ons heen gaat. De wind is matig uit zuidelijke richtingen, windkracht 3. Wanneer het ‘s morgens rond 6.50 uur gaat schemeren, is het kwik gedaald naar ongeveer 11 graden. Vrijdagmiddag wordt een bescheiden temperatuurwinst geboekt: dan is het ongeveer 16 graden.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er brede opklaringen. Het koelt flink af naar een minimum van een graad of 7 zaterdagochtend. Kans op mist in de nacht en vroege ochtend.

De weersverwachting voor het weekend zit vol onzekerheden. Behalve over de temperatuur, want het zal aan de koele kant zijn. Zaterdag zijn er diverse regenzones actief boven Nederland, maar het ziet er voorlopig naar uit dat de regio Zwolle overdag grotendeels gespaard blijft. Zaterdagavond moet Zwolle er waarschijnlijk wel aan geloven. Ook in de nacht naar zondag lijkt het nog even stug door te regenen. De noordwestenwind is dan ook energiek bezig in de stad.

Zondag neemt een dik pak grijze bewolking plaats tussen de zon en Zwolle. Daar is geen doorkomen aan. Pas in de avond komt er perspectief op opklaringen. Volgens veel berekeningen blijft het overdag overwegend droog. In het volgende weerbericht hier op Weblog Zwolle bekijken we of deze weekendprognose standhoudt.

Artikel delen: