Lübeckplein - Foto: Wouter Steenbergen
Lübeckplein
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Regen in de avond en nacht, weinig wind

Zwolle – Zaterdagochtend vroeg is het ongeveer 8 graden. Er kunnen enkele mistbanken rondhangen in Zwolle en omgeving. De zon heeft in het eerste deel van de dag de beste kansen – waarschijnlijk de beste kansen van het hele weekend. Want de bewolking wordt vanuit het noordoosten alleen maar dikker. Er is tot in de avond weinig wind.

Regen is niet ver weg, maar zaterdag ontspringt Zwolle de dans grotendeels. Een overwegend droge dag, met een middagtemperatuur van een koele 15 graden, gevolgd door een regenachtige avond en nacht. De wind trekt ’s nachts tijdelijk aan uit noordelijke richtingen. Er kan een flinke bak regenwater neerkomen in Zwolle, ruim 10 liter per vierkante meter wordt berekend. Het voordeel van deze weersituatie is dat het regent en waait wanneer de stad op één oor ligt.

Zondagochtend kan een laatste bui vanuit het noordoosten over de stad trekken. Maar de trend overdag is gericht op steeds minder buien. Ondanks veel bewolking, waarachter de zon vaak het nakijken heeft, veert de temperatuur zondag iets op. Ongeveer 17 graden in de middag bij een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen.

Na het weekend is het tijdelijk minder koel. Maandag en dinsdag wordt een maximumtemperatuur in de buurt van 20 graden verwacht in Zwolle. Beide dagen verlopen overdag overwegend droog met vooral op maandag zonnige perioden.

Artikel delen: