Kindertheater en workshops in bibliotheek

Zwolle – Het is Kinderboekenweek en dus volop aandacht voor kinder- en jeugdboeken, natuurlijk ook in de bibliotheek. Woensdag 8 oktober is het Schubert-dag in Bibliotheek Zwolle Centrum. Met een theatervoorstelling en twee workshops staan het werk van de bekende schrijvers en illustrators Ingrid en Dieter Schubert in het middelpunt van de belangstelling.

Ingrid en Dieter Schubert zijn van Duitse afkomst, maar het echtpaar is al jaren woonachtig in Nederland. Hun boeken met een herkenbare stijl van illustreren zijn bij veel kinderen populair; titels als “Er ligt een krokodil onder mijn bed”, “Monkie” en “Platvoetje” zijn echte klassiekers. Ingrid en Dieter Schubert behoren met Dick Bruna en Max Velthuijs tot de succesvolste Nederlandse prentenboekenkunstenaars. In hun prentenboeken komen veel enge wezens voor: krokodillen, heksen, draken en allerlei monsters. Meestal blijkt al heel gauw dat ze eigenlijk heel aardig zijn. Daardoor zorgen ze dat de hoofdpersonen hun angst kunnen overwinnen.

“Help! Een krokodil!”

Peggy kan niet slapen; er ligt een krokodil onder haar bed. Het blijkt Karel de krokodil te zijn, die kinderen niet bang wil maken maar juist plezier wil maken. Samen met Karel beleeft ze de meest bijzondere avonturen.

Theatergroep De Jonge Honden schreef in opdracht van Bibliotheek Zwolle een theatervoorstelling gebaseerd op het boek “Er ligt een krokodil onder mijn bed”. De theatervoorstelling is nog niet eerder in Zwolle op de planken gebracht en dus een echte primeur.

Theatergroep De Jonge Honden is bekend van haar bewerkingen van boeken: eerder bracht zij al voorstellingen gebaseerd op “Hamlet”, “De GVR” en “Thule” . Dit jaar werd in het Ter Pelkwijkpark de voorstelling “Insekt” gebracht, gebaseerd op het boek “Eric en het kleine insectenboek” van Godfried Bomans 

Workshops

Aansluitend kunnen kinderen tot en met 8 jaar meedoen aan workshops rondom de boeken “Platvoetje” en “Er ligt een krokodil onder mijn bed”: een muziekworkshop met Ann Kampen (voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar) en een knutselworkshop onder leiding van Rachel Rikkers van Koud Kunstje (voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar).  

De voorstelling “Help! Een krokodil!” vindt op woensdagmiddag van 14.00 tot 14.45 uur plaats in de Statenzaal (Diezerstraat 80). Kosten 4,00 euro (voorverkoop) of 4,50 euro (aan de zaal).

De workshops vinden plaats van 15.00 tot 16.00 uur in bovengenoemde vestiging van Bibliotheek Zwolle. Deelname aan de workshops kost 4,00 euro (voorverkoop) of 4,50 euro (aan de zaal).

Aan de workshops kunnen een beperkt aantal kinderen deelnemen, dus reserveren (voorverkoop) wordt aangeraden. Dit is mogelijk via de website van de bibliotheek (www.bibliotheekzwolle.nl). De theatervoorstelling en de workshops dienen afzonderlijk gereserveerd te worden.

 

Artikel delen:

Reageer