v.v. SVI wint eerste thuiswedstrijd

v.v. SVI wint eerste thuiswedstrijd

Zwolle – Een kwartier later dan gepland is er afgetrapt op sportpark De Siggels in Zwolle Zuid waar de wedstrijd van v.v. SVI tegen v.v. De Merino’s op het programma staat. De tegenstander had onderweg wat oponthoud gehad en kwam daardoor iets later dan gepland in Zwolle aan.

Al snel bleek dat SVI de betere van de twee was. Het spel van SVI oogde verzorgd en de spelers wisten elkaar beter te vinden dan de tegenstander. Al na 10 minuten spelen weet Jurre Lenting de bal achter de keeper van De Merino’s te werken na voorbereidend werk van Nico Veldman.
SVI blijft het betere van het spel houden en de frustratie hierover bij de tegenstander leidt ertoe dat het spel wat steviger wordt. Dit stopte SVI echter niet af en na een half uur spelen brengt wederom Jurre Lenting de score op 2-0. Een voorzet van Nico Veldman wordt dit keer bekeken binnengekopt door Jurre.

De Merino’s bleven hard spelen en de scheidsrechter trad hier tegenop door in de 35e minuut al de vierde gele kaart te trekken voor een speler van de gasten uit Veenendaal. Als dan ook in de 45e minuut de scheidsrechter nog een strafschop toekent aan SVI lijkt het duel voor rust al gespeeld. Twan Zuidmeer, de topscorer van de voorbereiding, schiet de bal vanaf de stip keurig binnen.

Toch ging SVI niet met de 3-0 voorsprong aan de thee, want één van de spaarzame foutjes achterin leidt in de blessuretijd van de eerste helft tot de 3-1 wanneer Van De Weerdhof de bal achter Alex Grafhorst puntert.

Na de rust gaf De Merino’s wat meer tegenstand, maar echt gevaarlijk waren ze niet. Wanneer in de 77e minuut dan ook nog Joop de Bruin een directe rode kaart krijgt voor een overtreding op Maurizio Parrella is de wedstrijd zo goed als beslist. De tegenstander heeft de hele wedstrijd nog geen vuist kunnen maken, en met een man minder ging dat ook niet meer gebeuren. Enkele minuten voor tijd zet Youp Kok de eindstand van 4-1 op het scorebord door een aanval van Nico Veldman eenvoudig af te ronden.

Na de 0-0 in Bennekom vorige week, doet SVI na deze overwinning weer helemaal mee bovenin in de 1e klasse D. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen SVZW uit Wierden op het programma, een geduchte tegenstander die net als SVI nu 4 punten uit 2 wedstrijden heeft.

Foto's 5
v.v. SVI wint eerste thuiswedstrijd
v.v. SVI wint eerste thuiswedstrijd
v.v. SVI wint eerste thuiswedstrijd
v.v. SVI wint eerste thuiswedstrijd
Artikel delen: