Almelose Kanaal - Foto: Wouter Steenbergen
Almelose Kanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel bewolking, weinig wind en kans op een beetje regen

Zwolle – Maandag in alle vroegte is het ongeveer 12 graden. Het kan nevelig zijn en mogelijk valt er wat lichte regen of motregen. Dat komt uit een grijze wolkenmassa die langdurig boven Zwolle blijft hangen. De zon prikt daar moeizaam doorheen, als het al lukt.

De wolken kunnen ook de rest van de dag gedruppel produceren, maar veel zal het niet zijn. Meer regen wordt ten zuiden van de regio Zwolle verwacht. Aanvankelijk leek het erop dat we zouden worden verrast met zon en een temperatuur van 20 graden. Door dat pak bewolking zit er niet meer in dan een graad of 16 in de middag. De wind is zwak uit richtingen rond zuid. In de avond is er toenemende kans op regenachtige perioden.

Dinsdag heeft betere vooruitzichten voor de zon, nadat in de nacht en vroege ochtend een strook met regen is gepasseerd vanuit het westen. Uit die richting worden dinsdagmiddag tevens opklaringen verwacht. De regenkans verdwijnt met de meeste bewolking naar het oosten. De wind is zwak uit richtingen rond west. De middagtemperatuur is ongeveer 18 graden.

Woensdag belooft een overwegend droge dag te worden. In de rest van de nieuwe week wordt het wisselvalliger en gaat de wind weer meedoen. Oceaanstoringen met regen en onstuimigheid zijn onderweg hierheen.

Artikel delen: