Teams ZV 44 NK Estafette
Teams ZV 44 NK Estafette

Top 10 notering voor junioren ZV 44 bij NK Estafette

Zwolle – De junioren van ZV 44 hebben dit weekend opnieuw bewezen tot de nationale zwemtop te behoren. Bij de Nederlandse Estafettekampioenschappen wisten liefst drie van de vier juniorenteams een top 10 notering te behalen.

Het spits werd zondagochtend afgebeten door het junioren 4 jongensteam. Het team bestaande uit William Kragt, Matthias van Dijk, Hugo Lamtink en Sven Klink kwam uit op de 4 x 100 meter wisselslag, de 4 x 100 meter vrije slag, de 4 x 100 meter rugslag en de 4 x 100 meter schoolslag. Alle zwemmers wisten zich keer op keer te verbeteren waarmee een mooie achtste plaats in het eindklassement werd behaald.

De jongens junioren 2 en jonger hadden de 4 x 50 meter estafettes op het programma staan. Thijs Poll, Youp Stuifzand, Daniel Hardziyenka en Ruben Nooter wisten door het verbeteren van hun persoonlijk records ver onder hun inschrijftijd te duiken op de rugslag én de wisselslag estafette. Het leverde hen uiteindelijk een keurige veertiende plaats op.

Naast de jongens junioren hadden ook twee meisjes juniorenteams zich geplaatst voor de kampioenschappen. De meisjes junioren 2 en jonger zwommen eveneens de 4 x 50 meter estafettes. Anique Polinder, Marlouke Frijstein, Paula Spans en Valérie Sakkers hadden de pech te worden gediskwalificeerd op de 4 x 50 meter rugslag. Desondanks wisten zij zich prima te herpakken, te verbeteren en alsnog de top tien van Nederland in te zwemmen. Het eindresultaat: een prachtige negende plaats

Carlein Polinder, Jeslyn van Hilten, Puk Lubbers, Féline Sam, Veerle Riezebos en Vivian Nooter maakten het bij de junioren 4 meisjes op de 4 x 100 meter bijzonder spannend. De jonge talentvolle zwemsters lieten zien vroeg in het seizoen al bijzonder in vorm te zijn. In wisselende samenstelling zwommen zij zich gezamenlijk naar een fantastische zesde plaats in het eindklassement.

De Nederlandse Estafettekampioenschappen zijn traditioneel dé opening van het nieuwe zwemseizoen en vonden plaats op zondag 27 september 2020 in het Pieter van den Hoogenbandstadion in Eindhoven. De beste twintig teams van Nederland per leeftijdscategorie werden geplaatst voor de kampioenschappen.

Artikel delen: