SWOL 1894 Junioren op NK Estafette
SWOL 1894 Junioren op NK Estafette

SWOL 1894 Junioren schitteren op de NK Estafette

Zwolle – Afgelopen zondag hebben twee junioren-zwemteams van SWOL 1894 deelgenomen aan de NK Estafette in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven.

Landelijk kregen alleen de twintig snelste teams een startbewijs. De SWOL Junioren schitterden elke race en noteerden keer op keer nieuwe persoonlijke records. De deelnemende teams van SWOL 1894 waren samengesteld met zwemmers van 12 jaar en jonger.

Ze zwommen samen alle sprintnummers, te weten de 4 x 50 rug-, school,- wissel-, en vrije slag. Natuurlijk allemaal in de snelste opstelling.

Minioren-zwemmer Milan Schutrup nam deel met zijn ploeggenoten Jesse Emming en Diede Veld, beiden Junioren 1. Zij vormden en samen met Junioren 2 jongens Robin Schutrup, Nils van Toly en Storm Boxum een geweldig jongensteam. De jongens behaalden in het eindklassement bij de junioren 1 en 2 een prachtige zevende plaats.

Bij de meisjes zwommen Junioren 1 zwemsters Amber Admiraal en Fay Boxum samen met de Junioren 2 meisjes Loes Clement, Elien Groothuismink en Esmee Mulder. Dit meidenteam heeft ook laten zien dat ze uitstekend met elkaar kunnen racen en eindigden op een elfde plaats.

Naast deze prachtige prestaties hebben de beide teams als groep enorm genoten van deze prachtige wedstrijd en zijn ze klaar voor aankomend seizoen.

Artikel delen: