Almelose Pad - Foto: Wouter Steenbergen
Almelose Pad
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Regenachtige ochtend, in de middag opklaringen

Zwolle – Dinsdagochtend is het nevelig en regenachtig in Zwolle. Een wolkenzone met motregen en lichte regen schuift van west naar oost over de stad. De achterkant van de regenzone komt na het middaguur vanuit het westen in zicht. Daar komen ook enkele opklaringen vandaan.

Niet te vroeg juichen: voluit zonnig wordt het niet, er blijven wolken aanwezig boven de stad, maar de gesloten grauwsluier verdwijnt. De temperatuur krabbelt een beetje op, na een maandag waarop dat niet lukte. De thermometers in de twee weerstations van Weblog Zwolle kwamen met moeite op een schamele 13 graden. Dinsdag moet 17 graden lukken, met hulp van de zonnestralen die Zwolle in de middag weten te bereiken.

De wind is dinsdag zwak en draait tijdens de ochtendregen van zuid naar westelijke richtingen. ‘s Avonds is er nog minder wind. Een bui vanuit het zuidwesten is dan mogelijk. In de nacht koelt het af naar ongeveer 10 graden.

Woensdag boekt Zwolle onder een afwisseling van zon en wolken temperatuurwinst: 18 tot 20 graden wordt berekend. En het blijft overdag waarschijnlijk droog. Tellen we daarbij op een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen, dan is de verleiding groot om woensdag uit te roepen tot beste dag van de week. Voor alle zekerheid wachten we daarmee tot het volgende weerbericht.

Donderdag tapt uit een ander vaatje. Een storing met regen trekt over de stad. Deze wordt vanuit het zuidwesten gevolgd door een lagedrukgebiedje waar we vrijdag en in het weekend ‘plezier’ van houden. Wolkenpartijen waaruit het regent trekken over onze omgeving of er rakelings langs. De wind neemt toe naar kracht 3 à 4. Dit lijkt verdacht veel op herfst.

Artikel delen: