Zwolse Specsavers-winkels steunen Leger des Heils met jaarlijkse donatie

Zwolse Specsavers-winkels steunen Leger des Heils met jaarlijkse donatie

Zwolle – Tien jaar geleden riep oog- en hoorzorgketen Specsavers de Stichting Specsavers Steunt in het leven, een initiatief waarmee zij jaarlijks diverse goede doelen met een lokaal karakter een financieel steuntje in de rug geeft.

Vanaf dit jaar sparen alle Specsavers-winkels voor de ruim honderd buurtlocaties van het Leger des Heils. Klanten van de Specsavers-winkels in Zwolle dragen met de aanschaf van een bril of hoortoestel automatisch bij aan een donatie voor de Leger des Heils locaties bij hen in de buurt. Zo sparen de klanten van bijvoorbeeld Specsavers Zwolle voor Bij Bosshardt Zwolle.

De buurthuiskamers van het Leger des Heils vervullen een belangrijke plek in de Nederlandse samenleving. Iedereen is hier welkom voor bijvoorbeeld een kop koffie en een goed gesprek, een activiteit, een lekkere maaltijd, een bezoek aan de kledingwinkel of een cursus. Het Leger des Heils kent meer dan honderd buurthuiskamers in Nederland die wekelijks door zo’n 15.000 mensen bezocht worden. Het belang van de huiskamers in de buurt werd duidelijk zichtbaar tijdens de lockdown dit jaar. Mensen die normaal regelmatig in de lokale huiskamer te vinden waren, mochten daar noodgedwongen niet meer heen en misten dit enorm.

Programmadirecteur Bert van de Haar: “We doen altijd ons uiterste best om ‘in de buurt’ te blijven, maar daarbij moesten we nu wel een veilige afstand hanteren. Juist toen is gebleken dat de behoefte aan contact en directe hulp enorm is. En we verwachten dat dat alleen maar verder toe gaat nemen.”

In de buurthuiskamers wordt onder meer schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten. Doel is om mensen uit een sociaal isolement te halen en te werken aan een sterker sociaal netwerk voor de bezoekers. Activiteiten worden bovendien door de bezoekers zelf georganiseerd en hebben daardoor een belangrijke verbindende functie. Het belangrijkste is echter dat mensen zich thuis voelen, erbij horen en gezien worden.

De samenwerking voelt als een logische voor Specsavers en het Leger des Heils. Bij het Leger des Heils worden mensen gezien en gehoord, iets waar Specsavers als opticien en audicien zich goed in kan vinden.

“Zowel het Bij Bosshardt Zwolle als Specsavers Zwolle hebben een heel lokaal karakter”, aldus Tom Olsman, retailpartner bij Specsavers Zwolle. “We staan allebei middenin de samenleving en onze deuren staan altijd voor iedereen open. Daarom hopen we dit jaar een mooie donatie voor Bij Bosshardt Zwolle bij elkaar te sparen.”

Om de samenwerking af te trappen, presenteert het Leger des Heils in samenwerking met Specsavers een fotoreeks met foto’s van tien verschillende huiskamers. Deze reeks geeft een inkijkje in de diversiteit en veelzijdigheid van de rol die de huiskamers vervullen voor hun bezoekers. Op de foto’s zie je diverse activiteiten die in de huiskamers worden georganiseerd en het sociale belang van het Leger des Heils onderstrepen.

Specsavers Zwolle-Centrum en Specsavers Zwolle-Zuid sparen beide voor de lokale Leger des Heils locatie Bij Bosshardt Zwolle.

Artikel delen: