Debussystraat - Foto: Wouter Steenbergen
Debussystraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon en wolken, overwegend droog

Zwolle – Woensdag is er ‘s morgens vroeg kans op nevel of mist. Deze dag biedt positieve perspectieven voor de Canadese ganzen bij de Debussystraat die genoeg hebben van grijze luchten en motregen. De kans op neerslag is klein, zonder dat droogheidsgarantie kan worden afgegeven. Een enkel pruttelbuitje is namelijk mogelijk. Maar de zon is te zien.

Stralende zonneschijn is te veel gevraagd, omdat op diverse hoogtes wolken aanwezig zijn. De zon heeft daar af en toe moeite mee. De bewolking wordt ook dikker van het zuidwesten uit, maar dat gebeurt pas vanaf de middag. De temperatuur loopt van 11 graden ‘s morgens vroeg op naar ongeveer 20 graden in de middag. Niet slecht, vergelijkbaar met de maximumtemperatuur van 19,3 graden die ons weerstation in Dieze-Centrum dinsdagmiddag meldde.

De wind uit richtingen tussen zuidwest en zuidoost blijft woensdag met kracht 2 tot 3 binnen de perken.

In de nacht van woensdag op donderdag is er veel bewolking. Donderdag overdag trekt een actief regengebied uit het zuidwesten hierheen, verwachte aankomst boven Zwolle tegen het middaguur. Dit levert tot in de avond natte straten op. Achter de regen wordt koelere lucht aangevoerd, wat vanaf vrijdag merkbaar is.

Vrijdag koerst uit het zuidwesten een lagedrukgebiedje onze kant op. Met de regen die erbij hoort, krijgen we waarschijnlijk in de nacht naar zaterdag te maken. Dit lagedrukgebiedje gaat ons in het weekend veel bewolking en onbetrouwbaar weer bezorgen. Meer details hierover in de volgende weerberichten, hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: