De Engel op de Grote Markt gekortwiekt - Foto: Hennie Vrielink
Foto: Hennie Vrielink

De Engel op de Grote Markt gekortwiekt

Zwolle – De Glazen Engel op de Grote Markt is opgebouwd uit 350 lagen groen glas van elk een centimeter dik. Dat glas heeft de neiging af te brokkelen en woensdag bleek dat er meerdere lagen glas onderaan de linkervleugel zijn verdwenen. De Engel raakt daardoor toch vleugellam en staat er een beetje verloren bij tussen de opgestapelde terrasstoelen en -tafels.

Gelukkig is het spandoek aan de Grote Kerk met Heb Lief goed zichtbaar en geeft enige troost aan de langslopende Zwollenaren in deze verdrietige en verwarrende coronatijd. Ook de horecaondernemers in de binnenstad kunnen sinds gisteren wel weer een opbeurende boodschap gebruiken.

De afdeling Kunst & Cultuur van de gemeente beheert alle beeldende kunstwerken in de openbare ruimte en zal inmiddels wel een melding hebben ontvangen over de beschadigde vleugel van De Engel. Misschien heeft de afdeling Beheer het al zelf gezien, want ze houden dit troosteloze beeld extra in de gaten. Ze kunnen gelijk weer aan het werk om de vleugel te repareren. En dat is niet voor de eerste keer.

Update: Woensdagmiddag zijn er reparatiewerkzaamheden aan de vleugels van De Glazen Engel op de Grote Markt gedaan.

Foto's 2
De Engel op de Grote Markt gekortwiekt - Foto: Hennie Vrielink
Foto: Hennie Vrielink
Artikel delen: