Jeugd weet Tafeltennis Zwolle te vinden

Zwolle – Vorig jaar is Tafeltennis Zwolle gestart met diverse activiteiten om het tafeltennis in Zwolle te promoten. Dat deze activiteiten succesvol zijn blijkt uit het feit, dat Tafeltennis Zwolle sinds kort de grootste jeugdafdeling van Nederland heeft. Dit motiveert de vereniging om verder te gaan met onze activiteiten en te blijven streven naar een nieuwe accommodatie om de groei op te vangen en de ambities waar te kunnen maken. 

Door het voortzetten van de promotieactiviteiten, het aanbieden van tafeltennismogelijkheden aan nieuwe doelgroepen (ouderen en studenten) en een uitbreiding van het aantal trainingslocaties in Zwolle verwacht Tafeltennis Zwolle dit sportjaar een flinke verdere groei. Een belangrijke activiteit in het kader van de tafeltennispromotie is het basisscholenproject, dat Tafeltennis Zwolle samen met Sportservice Zwolle uitvoert en waaraan ook dit jaar weer veel kinderen uit de groepen 3 tot en met 5 van veel Zwolse basisscholen meedoen. Doel van dit project, waarin alle deelnemende kinderen gedurende 15 weken binnen schooltijd, naschools en tijdens verenigingstrainingen kennis kunnen maken met de sport en de vereniging, is om de drempel voor de kinderen om te gaan bewegen zo laag mogelijk te maken. De eerste projecten van dit jaar zullen in de week na de herfstvakantie van start gaan.

Maar ook het beleid van Tafeltennis Zwolle om naar de jeugd toe te gaan heeft succes. De diverse trainingslocaties in Zuid, Stadshagen, Aa-landen en Centrum zitten goed vol en hier en daar moet zelfs een uitbreiding van het aantal trainingsmogelijkheden overwogen worden. In ontwikkeling is een nieuwe trainingslocatie in Berkum, die dit jaar van start moet gaan.

Ook voor andere doelgroepen is de vereniging een tafeltennisaanbod aan het ontwikkelen. Voor ouderen (55+) start na de herfstvakantie in samenwerking met de Stichting Welzijn Ouderen Zwolle een tafeltennisactiviteit op de woensdagochtend en in samenwerking met het Deltion College wordt een aanbod voor studenten (niet alleen van het Deltion College zelf) ontwikkeld.

“De ‘grootste’ zijn is geen doel van de vereniging, maar bewijst wel dat we op de goede weg zijn.  We willen graag op die weg verder gaan, en hopen dat het eind van dit jaar te verschijnen masterplan accommodaties van de gemeente ons voldoende ruimte biedt om daarvoor ook een geschikte nieuwe verenigingsaccommodatie te realiseren.”

Artikel delen:

Reageer