Hardrijders aangehouden bij Zwolle

Zwolle – Op dinsdag 30 september is van twee mannen het rijbewijs ingevorderd voor te hard rijden. Bovendien moest een Duitse automobilist een fikse boete betalen voor het rijden met een veel te hoge snelheid.

Even na 11.00 uur ’s ochtends werd op de Hermelenweg de snelheid gemeten van een 63-jarige automobilist uit Groningen. Hij reed gecorrigeerd 118 km/u waar 60 is toegestaan. Rond 16.00 uur werd op de A28 de snelheid van een 41-jarige motorrijder uit Assen geklokt op 131 km/u waar 80 is toegestaan. Van beide mannen werd het rijbewijs ingevorderd. Om 23.25 uur reed een 59-jarige automobilist uit Lilienthal (D) met een snelheid van gecorrigeerd 190 km/u waar 120 is toegestaan over de A28. In overleg met de Officier van Justitie kreeg hij een boete van €520,-. Na betaling van de bekeuring kon hij zijn weg vervolgen.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Hm….. het is dus niet zo dat ze per definitie buitenlanders ‘naaien’.

  1) Zijn rijbewijs is niet in beslag genomen
  2) Hij heeft ‘maar’ 520 euro hoeven te dokken.
  Kijk voor de gein op:
  http://www.om.nl/onderwerpen/boetebase/

  Als je daar kijkt naar de bedragen die gelden voor snelheidsovertredingen op de snelweg dan zie ik bij een overtreding van 65 t/m 70 km/h te hard een boetebedrag staan van:

  Buiten de bebouwde kom op autosnelwegen
  overschrijding van 65 tot 70 km/h ?? 680*

  Overschrijding van meer dan 69 km/h Dagvaarding*

  Noot: *=recidiveregeling snelheid
  Bij staandehouding wordt bij snelheidsoverschrijding vanaf 50 km/h het rijbewijs ingevorderd en dient proces-verbaal te worden ingezonden aan het parket.  Maak melding

 2. Meten met 2 maten1
  Die Duitser – 70 km/u te hard en een “fikse” 520 euro boete.

  Als Nederlander ben je bij die snelheid je rijbewijs kwijt, krijg je een boet van minimaal 680 euro en mag je je daarnaast ook nog eens verantwoorden voor de rechter.

  Ik blijf het een vreemd verhaal vinden.


  Maak melding

Reageer