Turfmarkt - Foto: Wouter Steenbergen
Turfmarkt
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog en de zon doet haar best

Zwolle – Vrijdag begint Zwolle frisjes, een temperatuur iets onder 10 graden. Er is kans op ochtendnevel en mistbanken. Wind is er nog weinig, maar de tendens is toenemend, ’s middags een matige wind, kracht 3 uit het oosten. In de avond tijdelijk afnemende wind, waarna ’s nachts een stevige oostelijke bries opsteekt en windkracht 4 mogelijk wordt aangetikt.

De zon doet haar best om deze oktoberdag op te peppen. Hierbij wordt ze tegengewerkt door veel bewolking op hoogte en ook wat lagere bewolking. De middagtemperatuur is ongeveer 18 graden. De regenkans is in de regio Zwolle bijna nul, maar in het zuiden van het land is die kans groter. Er nadert vanuit het zuiden een neerslagzone behorend bij een actief lagedrukgebied voor de Franse westkust. Naam: Brigitte.

Zo genoemd door de Duitse weerdienst. Brigitte zorgt voor veel regen en wind in het westen van Frankrijk.

Zaterdag trekt ze Frankrijk in, waardoor bij ons de wind in de loop van de dag naar het zuidoosten draait. En de regen onze omgeving bereikt. Dat gebeurt waarschijnlijk in de middag en avond. Voorlopig wordt geen grote regenhoeveelheid berekend.

Dat geldt ook voor de zondag. Er is een wisselende bewolking en kans op een bui. De zon is af en toe te zien, maar de grote spelbreker voor de meesten is de te stevige zuidenwind. Tenzij je van windsporten houdt. Vliegeraars, zeilers en windsurfers mogen zich verheugen op een prima dag met windkracht 4, en misschien zelfs 5. De temperatuur ligt rond 15 graden.

Na het weekend is het wisselvallig en tamelijk winderig, met soms zon en kans op buien. De maximumtemperatuur ligt rond 15 graden, wat aan de koele kant is voor begin oktober.

Artikel delen: