Ontmanteling vliegtuigbommen Tweede Wereldoorlog

Zwolle – Zondag 5 oktober worden nabij het Engelse Werk twee bommen uit de Tweede Wereldoorlog gedemonteerd. Het gaat om zogenoemde 500 ponders van Engelse makelij. De bommen liggen vlakbij de spoorbrug.

Het treinverkeer tussen Zwolle en Hattem wordt deze zondag vier uur lang gestremd. Reizigers kunnen via Deventer reizen. Ook het scheepvaartverkeer over de IJssel en het luchtvaartverkeer boven de locatie zal zondag tussen acht en twaalf uur ’s ochtends worden stilgelegd. De bommen zullen niet tot ontploffing worden gebracht. De EOD zal ze meenemen en opslaan in een munitiedepot totdat ze op zee tot ontploffing kunnen worden gebracht. Ten tijde van de ontmanteling is de Schellerdijk afgesloten ter hoogte van de  Schellerenkweg en aan de andere kant bij restaurant Het Engelse Werk. Ook de Parallelweg en het Horreus de Haaspad zijn afgesloten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Ontmanteling vliegtuigbommen Tweede Wereldoorlog”

  1. Het schijnt dat ze die bommen verplaatsen naar de IJsseldijk om daar later op de dag de bussen met Eagles-supporters op te blazen…

  2. ik dacht dat die bommen met die bus meegingen om tot ontploffing gebracht teworden , wanneer de bus op een afgelegen plek zou staan…

  3. TUNNEL
    Dit is de kans om alsnog een tunnel te realiseren. Bommetjes ontploffen laten en je hebt al een diep gat. Scheelt miljoenen.

  4. @Wim
    Dit werkt dan ook in het centrum / Assendorp. Kun je onze burgermeester (ook wel bekend als Henkie Tramtunnel) hierover informeren ?

  5. RTV Oost meldt via het nieuws en haar website dat de vliegtuigbommen tot ontploffing worden gebracht. Dat is niet het geval. De bommen worden alleen ontmanteld en elders tot ontploffing gebracht.

Reacties zijn gesloten.