Ontmanteling vliegtuigbommen Tweede Wereldoorlog

Zwolle – Zondag 5 oktober worden nabij het Engelse Werk twee bommen uit de Tweede Wereldoorlog gedemonteerd. Het gaat om zogenoemde 500 ponders van Engelse makelij. De bommen liggen vlakbij de spoorbrug.

Het treinverkeer tussen Zwolle en Hattem wordt deze zondag vier uur lang gestremd. Reizigers kunnen via Deventer reizen. Ook het scheepvaartverkeer over de IJssel en het luchtvaartverkeer boven de locatie zal zondag tussen acht en twaalf uur ’s ochtends worden stilgelegd. De bommen zullen niet tot ontploffing worden gebracht. De EOD zal ze meenemen en opslaan in een munitiedepot totdat ze op zee tot ontploffing kunnen worden gebracht. Ten tijde van de ontmanteling is de Schellerdijk afgesloten ter hoogte van de  Schellerenkweg en aan de andere kant bij restaurant Het Engelse Werk. Ook de Parallelweg en het Horreus de Haaspad zijn afgesloten.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Het schijnt dat ze die bommen verplaatsen naar de IJsseldijk om daar later op de dag de bussen met Eagles-supporters op te blazen…


  Maak melding

 2. ik dacht dat die bommen met die bus meegingen om tot ontploffing gebracht teworden , wanneer de bus op een afgelegen plek zou staan…


  Maak melding

 3. @Wim
  Dit werkt dan ook in het centrum / Assendorp. Kun je onze burgermeester (ook wel bekend als Henkie Tramtunnel) hierover informeren ?


  Maak melding

Reageer