Vier genomineerden voor scriptieprijs Windesheim

Zwolle – Wie leverde de beste ‘proeve van bekwaamdheid’? De jury van de Annette Roetersprijs, de jaarlijkse scriptieprijs van Windesheim, heeft de afstudeerwerken van vier inzendingen genomineerd. De winnaar krijgt 16 oktober een geldbedrag en verschillende kunstwerken. 

Deze week koos de jury vier genomineerden in twee categorieën. In de categorie ‘Zorg en Welzijn’ zijn een duo en een trio genomineerd: Roelien Oosterhuis, Ineke Stegeman en Marieke Vos (School of Health Care) en Zoë Spin en Maurice Compagner (School of Social Work). In de categorie ‘Technologie’ dingen ook twee inzendingen mee naar de prijs: Peter Krook (School of Engineering & Design) en Sander Apperlo en Gerben Knol (School of Built Environment & Transport).

De komende weken maakt de jury haar uiteindelijke keuze. Voorzitter van de jury is Annette Roeters, nu inspecteur-generaal voor het Onderwijs. De jury telt verder prominente leden uit Zwolle, zoals onderwijswethouder Martin Knol, hoofdredacteur Alex Engbers van dagblad De Stentor, Henk Meuleman van de GIBO Groep en Frits Smits van de KvK Oost Nederland.

Op 16 oktober reikt Roeters de prijs uit aan de winnaar, tijdens een feestelijke bijeenkomst met genomineerden en gasten. De uitreiking start om 14.30 uur in de Gert Veenhovenzaal op de Campus van Windesheim in Zwolle.

Jaarlijks studeren bij Windesheim zo’n 2500 studenten af, en doorgaans doen ze dat met een scriptie. Het beste en meest innovatieve afstudeerwerk wordt beloond met een kunstwerk, 1.250 euro en publicatie van de scriptie. De Annette Roetersprijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Vereniging VU-Windesheim.

Studenten van Windesheim komen in aanmerking voor nominatie als hun scriptie uit het lopende collegejaar dateert, origineel en innovatief is en beoordeeld is met minstens het cijfer 9. Bovendien moet de scriptie, op basis van goed onderzoek, resultaten en aanbevelingen opleveren voor de beroepspraktijk.

Artikel delen:

Reageer