Isala ziekenhuis Zwolle verpleegt twaalf coronapatiënten - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Isala ziekenhuis Zwolle verpleegt twaalf coronapatiënten

Zwolle – In het Isala ziekenhuis in Zwolle liggen elf patiënten met Covid-19 op een speciale verpleegafdeling en één persoon ligt op de intensive care. Vorige week lagen er acht mensen op de verpleegafdeling en drie op de IC, aldus cijfers die Isala vrijdag bekendmaakte.

Isala Zwolle heeft er deze week dus één persoon met corona bij gekregen. Landelijk is het aantal mensen dat vanwege Covid-19 in een ziekenhuis is opgenomen fors gestegen. Op de intensive care afdelingen neemt het aantal opnames eveneens sterk toe. De hoeveelheid coronameldingen stijgt in bijna alle regio’s van Nederland en in alle leeftijdsgroepen. Dit bleek dinsdag uit gegevens van het RIVM. Het aantal meldingen is volgens het instituut ruim vervijfvoudigd in vergelijking met vier weken geleden.

De GGD IJsselland meldt dat in de afgelopen week 6558 personen zijn getest op Covid-19 in een van hun vier testlocatie in Zwolle, Deventer, Ommen en Steenwijkerland. Van deze groep werden 1580 mensen in Zwolle getest. Vijf procent van de geteste personen bleek besmet te zijn met het coronavirus. Dit percentage is in de afgelopen weken ongeveer verdubbeld.

De trend van nieuw bevestigde besmettingen in de gemeente Zwolle is duidelijk stijgende. In de week van 7 t/m 13 september waren er in totaal 32 nieuw aangetoonde besmettingen en in de week van 21 t/m 27 september waren het er 76, aldus cijfers van GGD IJsselland. Hiermee ligt het niveau van nieuw geregistreerde besmettingen ongeveer op dat van begin april, toen de eerste coronagolf begon. Opgemerkt moet worden dat er in april minder getest werd en dus minder besmettingen werden geregistreerd dan nu.

Het gemiddeld aantal coronavirusdeeltjes in een milliliter rioolwater van de gemeente Zwolle was in de week van 21 t/m 27 september 158. Dit is een daling vergeleken met het cijfer van 14 september, toen gemiddeld 369 virusdeeltjes in het Zwolse riool werd gemeld. Deze daling is vermoedelijk veroorzaakt door de recente regenval. Zoals bekend verdunt regenwater het rioolwater, waardoor het aantal virusdeeltjes per milliliter vermindert.

Het Isala ziekenhuis volgt het advies op van het kabinet om in publieke binnenruimten een mondneusmasker te dragen. Isala vraagt patiënten, bezoekers en gasten daarom een mondneusmasker te dragen op alle locaties. Toch worden mensen zonder mondneusmasker niet geweigerd, omdat het dragen ervan (nog) niet verplicht is.

Ziekenhuismedewerkers dragen vanaf vrijdag een medisch mondneusmasker als ze in een ruimte zijn waar ook patiënten, bezoekers of gasten zijn. Ook op andere plaatsen waar de anderhalve meter afstand niet mogelijk is, wordt een mondneusmasker gedragen. Voor iedereen die in Isala werkt geldt: bij klachten blijf je thuis en laat je je testen. Door dit strikte beleid en de basis-hygiëneregels wil Isala een veilige omgeving blijven voor patiënten, medewerkers en bezoekers.

Foto's 2
Isala ziekenhuis Zwolle verpleegt twaalf coronapatiënten
Artikel delen: