RIBW Twente en RIBW Zwolle bestuurlijk gefuseerd

Zwolle/Hengelo – Per 1 oktober 2008 zijn de RIBW Zwolle en de RIBW Twente bestuurlijk gefuseerd. Deze instellingen vallen vanaf nu als zelfstandige werkmaatschappijen onder de RIBW Groep Overijssel.  

Bart Verpalen, lid Raad van Bestuur RIBW Groep Overijssel ziet veel voordelen in de fusie. ‘De beide instellingen worden zowel intern als extern sterker door deze fusie. Gezamenlijk kunnen we bijvoorbeeld innovatie goed neerzetten. Ook de kwaliteit, die al op een hoog niveau staat, zal verder verbeterd worden. Er zijn bezuinigingen mogelijk op de overhead door bijvoorbeeld op ICT- en administratief gebied samen op te trekken. De besparingen die dit oplevert zullen worden ingezet ten behoeve van de cliëntenzorg’.

Egbert Gritter, voorzitter van de Raad van Bestuur: ‘Voor ons staat de cliënt heel duidelijk centraal. Bij de inrichting van de nieuwe organisaties is steeds het uitgangspunt: hoe kunnen we de begeleiding van onze cliënten verder verbeteren. Ook medewerkers kunnen hun voordeel doen met de fusie. Er kunnen nieuwe uitdagingen gevonden worden in de groter wordende regio (geheel Overijssel), waardoor de carrièremogelijkheden verbreed zijn’.

De bestuurlijke fusie heeft geen negatieve gevolgen voor het personeelsbestand.  

De RIBW Zwolle en de RIBW Twente bieden begeleiding op het gebied van wonen, werken en welzijn aan mensen met een vraag naar ondersteuning vanwege psychiatrische of psycho-sociale problematiek. De beide instellingen hebben vestigingen, verspreid over de hele provincie. 

Op 9 oktober a.s. zullen tijdens een fusiefeest de uiteindelijke bedrijfsnaam en het logo gepresenteerd worden. 

www.ribwtwente.nl

www.ribwzwolle.nl

Artikel delen:
Reactie 1
  1. ‘Het komt de clienten ten goede’! Dat mag ook wel want er is al genoeg bij ze weggehaald de laatste jaren.

    Fusiefeest ook voor clienten?


    Maak melding

Reageer