Zwolse hockeydames stonden op aan vandaag - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Zwolse hockeydames stonden op aan vandaag

Zwolle – Het sterkste damesteam van Hockeyclub Zwolle heeft zondag glansrijk gewonnen in het Utrechtse Groenekan. Er werd met 2-5 gewonnen van Voordaan.

Na twee nederlagen op een rij moesten de Zwolse hockeymeiden weer aan de bak. Na een sterke opening tekende Linde Jonker in de negentiende minuut voor de openingstreffer (0-1). De vreugde was van korte duur, slechts vier minuten later viel de gelijkmaker (1-1).

De blauw-witten herpakten zich snel. Mette Borkent en Elian van de Griendt wisten te scoren en zo kwam er een ruststand van 1-3.

Na de rust bleef de jonge, talentvolle ploeg van hoofdcoach Tim de Vries het spel domineren. In de 48e minuut trof Sophie Locht het doel van Voordaan. Zeven minuten later stelde Yara Vis de zege voor Zwolle veilig met dubbele garantie (1-5). In de slotminuten van de wedstrijd kwam Voordaan nog een keer tot scoren. Met een eindstand van 2-5 keerden de blauwvingers tevreden terug naar Zwolle.

“Zwolle domineerde de wedstrijd en ondanks dat de corner niet zo goed liep vandaag scoorden vijf verschillende speelsters met mooi uitgespeelde veldgoals,” zegt Tim de Vries. De Zwolse coach toont zich verheugd met al het offensieve talent in zijn ploeg. “De goal van Mette Borkent, na een fantastische solo, sprong er echt uit!”

Zondag speelt HC Zwolle Dames 1 thuis tegen Wageningen. Een ploeg die momenteel op de tiende plek in de poule staat. De Zwolse meiden staan na vijf gespeelde wedstrijd met negen punten op de zesde plek in poule A van de overgangsklasse. Dit is het derde niveau van hockey in Nederland. De twee hogere niveaus zijn de promotieklasse en de hoofdklasse.

Foto's 2
Zwolse hockeydames stonden op aan vandaag - Foto: HC Zwolle Dames 1
Foto: HC Zwolle Dames 1
Artikel delen: