Nieuwleusenerdijk - Foto: Wouter Steenbergen
Nieuwleusenerdijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel bewolking en kans op gemiezer

Zwolle – Maandagochtend is lichte regen en motregen onderweg naar Zwolle. Wie vroeg op pad gaat houdt het waarschijnlijk nog droog. Vanaf ongeveer negen uur stijgt de kans op wat gespetter. Gemiezer blijft de hele dag mogelijk, omdat een met vocht verzadigde wolkenzone over onze omgeving sleept.

Zonnestralen die door het wolkenpakket heen priemen zijn zeldzaam deze maandag. Vanaf de tweede helft van de middag en in de avond is er kans op buien waaruit dikkere druppels vallen. Buien worden ook in de nacht naar dinsdag boven de stad verwacht. En er is wind: matig, kracht 3 tot 4, uit het zuiden. Komt daarmee warmte hierheen?

Nou nee, want de aangevoerde lucht is met een grote bocht afkomstig uit koele noordelijke zeeregionen. De minimumtemperatuur ligt maandagmorgen rond 10 graden en ’s middags is het maximum ongeveer 14 graden.

In de nieuwe week is het een komen en gaan van neerslaggebieden. De regen valt uit wolken die weinig gaten laten vallen voor een zonnetje. Tot en met woensdag belooft het een nogal grijze bedoening te blijven boven Zwolle, als we de huidige berekeningen mogen geloven. De wind uit richtingen tussen zuid en west blaast met kracht 3 tot 4 een energiek partijtje mee.

Elke dag van de nieuwe werkweek is er kans op regen. De temperatuur daalt ‘s nachts onder het wolkendek niet onder de 10 graden en komt ‘s middags niet hoger dan ongeveer dan 15 graden. Dat is iets onder de maat voor begin oktober.

Misschien dat het weer komend weekend wat opknapt. Dat houden we voor je in de gaten, hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: