Zwolse hockeyheren in Rotterdam: Geen woorden, nog minder daden - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Zwolse hockeyheren in Rotterdam: Geen woorden, nog minder daden

Zwolle – Het eerste herenteam van Hockeyclub Zwolle heeft zondag belangrijke punten laten liggen in Rotterdam. De Zwollenaren verloren met 1-0 van laagvlieger Leonidas.

De Zwollenaren begonnen allesbehalve overtuigend aan het vijfde competitieduel van dit seizoen. De Rotterdammers maakten hier gebruik van waardoor Matthe de Witte in de zeventiende minuut tot scoren kwam (1-0). “De eerste helft was mat van onze kant. Na de tegengoal door een aanval over onze linkerkant kregen we steeds meer grip op wedstrijd, wat resulteerde in een afgekeurde goal,” zegt hoofdcoach Alex Mulder als hij de eerste helft samenvat.

In de tweede helft was een sterker HC Zwolle te zien. “De tweede helft drukten wij de tegenstander flink naar achteren en dwongen een behoorlijk aantal kansen af,” aldus Mulder. “Helaas net niet genoeg om een punt mee te nemen naar Zwolle.”

Zondag speelt HC Zwolle Heren 1 thuis tegen Huizen. Een ploeg die momenteel op de eerste plek in de poule staat. De Zwolse heren staan na vijf gespeelde wedstrijd met zes punten op de zevende plek in poule B van de overgangsklasse. Dit is het derde niveau van hockey in Nederland. De twee hogere niveaus zijn de promotieklasse en de hoofdklasse.

Artikel delen: