GroenLinks Zwolle: Waarom geen ontheffing voor meer dan dertig bezoekers in Hedon?

GroenLinks Zwolle: Waarom geen ontheffing voor meer dan dertig bezoekers in Hedon?

Zwolle – Wat maakt nu precies dat De Spiegel coronaproof open mag blijven voor meer dan dertig personen, maar Hedon niet? De fractie van GroenLinks stelt daarover samen met ChristenUnie, Swollwacht, VVD, D66, PvdA, CDA en SP schriftelijke vragen aan het college van B & W.

De politieke partijen hebben kennisgenomen van het besluit van de Veiligheidsregio IJsselland om ontheffing te verlenen aan tien theaters in de regio, waaronder de Zwolse Theaters de Spiegel en Odeon. Ze willen weten hoe en op basis van welke criteria het besluit in de Veiligheidsregio tot stand is gekomen. De partijen vragen tevens of het Zwolse gemeentebestuur achter dit besluit staat.

De fracties zijn blij met het besluit om deze twee belangrijke instellingen meer dan dertig bezoekers te laten verwelkomen, maar ook Hedon heeft bewezen om op een veilige en professionele manier meer dan dertig bezoekers te kunnen ontvangen.

Poppodium Hedon organiseerde succesvolle en coronaveilige avonden in eigen huis en ging op een coronaveilige manier pionieren met de concerten in Gerrits Tuin. Door hun inzet en creativiteit zorgden zij ervoor dat ondanks de Covid-19-crisis mensen toch konden genieten van muziek en amusement.

Inmiddels zijn de maatregelen om Coronabesmettingen te voorkomen uitgebreid. Dit hoeft echter niet te betekenen dat voorstellingen en optredens worden geannuleerd. De theaters blijven open, en buiten onze regio veel poppodia zoals 013 (Tilburg), Paradiso en de Melkweg (Amsterdam), TivoliVredenburg (Utrecht), Fluor (Amersfoort), Vera en Simplon (Groningen), Grensweg (Venlo) en het Paard van Troje (Den Haag).

Patrick Pelman, raadslid GroenLinks: “Juist Hedon heeft in zijn functie als poppodium lef getoond om in het eigen pand en op een nieuwe locatie op een professionele manier alles zo in te richten dat ze aan alle richtlijnen voldoen. Tot het besluit uit Zwolle kwam van de Veiligheidsregio om deze podia geen toestemming te geven voor bijeenkomsten met meer dan dertig bezoekers. Onze fracties zijn verbaasd dat in Zwolle poppodium Hedon geen ontheffing heeft gekregen. Zo blijft er wel erg weinig over voor de jongere doelgroep. Waarom Hedon niet, en andere poppodia en theaters wel?”

Artikel delen: