Piet Zwiers - Circusvoorstelling
Piet Zwiers - Circusvoorstelling

Zwolse theaters schenkt schilderijen Piets Zwiers aan Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus

Zwolle – Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus had al enige tijd twee prachtige schilderijen van ‘de schilder van Giethoorn’ in bruikleen: Midzomernachtsdroom en Circusvoorstelling.

Deze schilderijen waren eigendom van Schouwburg Odeon in Zwolle. De laatste jaren werden ze echter niet meer geëxposeerd in het theater in Zwolle. Het bestuur van Zwolse theaters heeft daarom besloten deze schilderijen te schenken aan Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus.

De twee schilderijen van Piet Zwiers worden momenteel tentoongesteld in het museum in Giethoorn. Dinsdag worden deze formeel overgedragen door Rob Zuidema namens Zwolse theaters aan vicevoorzitter Cees Duine van Stichting Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus.

Het bestuur van Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus is Zwolse theaters zeer erkentelijk voor deze schenking. Het is een prachtige aanvulling op het overzicht van werken van Piet Zwiers.
 
De schilderijen van Piet Zwiers zijn opgenomen in de huidige wisselexpositie in Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus. De afgelopen tijd heeft het museum ook een aantal schilderijen in bruikleen gekregen van onder andere de Gemeente Steenwijkerland en particuliere eigenaren. Naast de pas overgedragen schilderijen van Piet Zwiers zijn er prachtige werken te zien van Hendrik Broer, Arie Zwart, Twaalfhoven en Scholten. De expositie is te bezichtigingen tot en met maart 2021.

Foto's 2
Piet Zwiers - Midzomernachtsdroom
Piet Zwiers - Midzomernachtsdroom
Artikel delen: