Speeltuinbende
Speeltuinbende

Samenspeelactiviteiten in de Schellerdriehoek Zwolle

Zwolle – In de herfstvakantie organiseert de Speeltuinbende een Samenspeelweek. In dertien speeltuinen, verspreid over het land, wordt er in die week van alles georganiseerd.

Het doel van de Samenspeelweek is kinderen laten ervaren hoe je sámen kunt spelen en hoe leuk dat is. En om kinderen met en zonder handicap samen te brengen. In de deelnemende speeltuinen/-plekken kunnen zij meedoen met stoere activiteiten en spelletjes. Ook de Schellerdriehoek in Zwolle doet op 14 oktober van 14.00 tot 15.00 en van 15.00 tot 16.00 uur mee met de Samenspeelweek. Start: ingang Grenslaan.

Juist in deze periode waarin veel activiteiten worden afgelast, wil de organisatie ervoor zorgen dat kinderen kunnen blijven spelen. Hierbij worden de richtlijnen van het RIVM in acht genomen. Zodat ieder kind fijn en veilig mee kan doen. Kinderen en hun ouders kunnen zich bij de deelnemende speeltuin aanmelden. Zie de links onderaan dit bericht.

Spelen is niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Het is de manier om andere kinderen te ontmoeten. Door te spelen leren ze vaardigheden voor het leven. De sociale contacten met speelvriendjes zorgen voor meer eigenwaarde en minder stress. Veel kinderen met een handicap missen vriendjes in hun buurt.

De Schellerdriehoek heeft ‘natuurlijk spelen voor alle kinderen samen’ hoog in het vaandel staan. Het park kreeg in 2014 al het predicaat Goedgekeurd door de Speeltuinbende.

De Speeltuinbende is een initiatief van stichting het Gehandicapte Kind (vh NSGK) en zet zich al tien jaar met hulp van kinderen met én zonder beperking in voor meer toegankelijke speelplekken en organiseert samenspeelmomenten. Zodat elk kind, met of zonder handicap, mee kan spelen. Inmiddels zijn er 550 gezinnen betrokken bij de Speeltuinbende en dat moeten er nog veel meer worden. De Samenspeelweek wordt mede mogelijk gemaakt door het programma Klein Geluk van FNO.

Informatie is te vinden op de www.schellerdriehoek.nl en op www.speeltuinbende.nl.

Artikel delen: