Nilantsweg - Foto: Wouter Steenbergen
Nilantsweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Natte en droge perioden plus een stevige bries

Zwolle – Dinsdag houdt Zwolle het niet droog. Grijze regenwolken zijn de hele dag onderweg hierheen. Ze bezorgen ons wat langere regenachtige perioden en kortere buien. Tussendoor wordt het zeker wel droog, alleen is niet aan te geven wanneer. Voor de precieze timing van jouw droge moment in Zwolle verwijzen we naar buienradar.

De wind is op gematigde herfststerkte, windkracht 4 uit het zuidwesten. Vooral in de ochtend is het met zo’n bries nogal frisjes. In de binnenstad merk je daar minder van, maar in het buitengebied des te meer. We beginnen ’s morgens met 12 graden op de thermometer en ’s middags zit er niet meer in dan 14 graden, net als maandag. Tegen de avond is de wolkenmassa minder aaneengesloten.

Waarschijnlijk te laat voor een glimp van de zon, omdat die dan al onder is. Kans op een bui is er in de avond en nacht nog steeds. De wind blijft present in iets verzwakte vorm, windkracht 3.

Woensdag is de buienkans groot. Maar de bewolking komt nu uit het noordwesten en de ervaring leert dat de kansen voor een beetje zon dan gunstiger liggen. Desondanks is het verstandig om er niet te hoge verwachtingen van te hebben. De wind aan de grond is stevig uit het westen: kracht 4. Het kwik blijft ‘s middags rond 14 graden hangen.

Het onbestendige weer houdt aan in de rest van de week. Er is veel bewolking en de zon komt er bekaaid van af. Wat het weekendweer gaat doen, is nog onzeker. Daarover meer in de volgende weerberichten.

Artikel delen: