Weeshuis steunt Zwolse jeugdprojecten met 12.000 euro

Zwolle – De stichting Hervormd Weeshuis Zwolle zegt vijf keer per jaar subsidies toe aan projecten die bijdragen aan de educatie en duurzame ontwikkeling van Zwolse jongeren tot en met 25 jaar.

Tijdens de vierde beslisronde van dit jaar kunnen in totaal zeven initiatieven voor de Zwolse jeugd een bijdrage verwachten. Bij het Weeshuis lopen de aanvragen als gevolg van de coronapandemie terug. Gelukkig zijn er nog steeds organisaties bezig met het ontwikkelen en plannen van nieuwe interessante jeugdprojecten.

Hebt u ook een duurzaam en eigentijds project maar lukt het net niet om de financiën rond te krijgen? Doe dan eerst de snelle check op de website www.hervormdweeshuiszwolle.nl om te zien of u in aanmerking komt voor een bijdrage. U kunt nog tot maandag 23 november 17.00 uur een aanvraag indienen bij de stichting voor de vijfde en laatste beslisronde van dit jaar.

Op het gebied van wijk- en buurtwerk ontvangt YMCA een bijdrage voor ‘De taarten van Abel’, waarbij kinderen in Westenholte een taart bakken voor iemand die wel een extraatje heeft verdiend. In de categorie algemeen jeugdwerk krijgt stichting Kind in Beeld wederom een bijdrage voor de aanschaf van Sinterklaascadeaus voor kinderen uit economisch kansarme gezinnen. En Speelotheek Leentje Buur krijgt een financiële injectie voor de aankoop van nieuw speelgoed.

Wat betreft het onderwijs wordt het Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) financieel ondersteund bij hun (sport-)activiteitenproject ‘Voor en door studenten’. In de categorie sport mag Zwolsche Athletische Club (ZAC) rekenen op een bijdrage voor de aanschaf van een een voetvolleytafel.

Op het gebied van cultuur ontvangt stichting Wildebras een bijdrage voor het festival Zwetsen & Kletsen dat in juni van 2021 plaatsvindt in de wijk Dieze Oost. Ook ontvangt stichting Het Trojaanse Kalf een bijdrage voor de educatieve muziekvoorstelling Max en de Minipiano.

De stichting Hervormd Weeshuis Zwolle is een vermogensfonds dat via financiële bijdragen de Zwolse jongeren tot en met 25 jaar een steuntje in de rug biedt bij hun ontwikkeling op cultureel, intellectueel en sportief vlak. De giften zijn bestemd voor duurzame en eigentijdse projecten die de deuren openen voor de lokale jeugd en het verschil maken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)