Boeren Zwolse Stadslanderijen helpen mensen met beperking via project DuoDeelFiets - Foto: Zwolse Stadslanderijen
Foto: Zwolse Stadslanderijen

Boeren Zwolse Stadslanderijen helpen mensen met beperking via project DuoDeelFiets

Zwolle – De Zwolse Stadslanderijen doen mee aan de actie Rabo Club Support met het project DuoDeelFiets. Zo kunnen mensen met een beperking met een maatje gaan fietsen en langskomen bij hun boerderijen. De DuoDeelFiets is een duurzame oplossing om mensen met een beperking uit hun isolement te halen. Door de fiets te delen, kunnen veel mensen er gebruik van maken.

De Zwolse Stadslanderijen is een coöperatie van boeren in de stadsrand van Zwolle. Samen verkopen de Stadslanderijenboeren hun groenten, fruit, vlees, melk, kaas en eieren rechtstreeks aan de Zwollenaren. Lekker, biologisch en supervers eten is zo voor iedereen binnen handbereik. Tegelijk zorgen de boeren voor recreatieve ontsluiting en natuurontwikkeling in het stadsrandgebied.

Het hart van de Zwolse Stadslanderijen is de Dijklandhoeve aan de Luttekeweg 1 in Zwolle, vlakbij de Aa-landen. Daar bevinden zich onder meer een fruittuin en bloementuin, een versemelktap, een kookstudio voor autistische jongeren, een weidekippenhouderij en een goed gesorteerde boerderijwinkel.

Verspreid in de Zwolse stadsrand vind je alle partnerboeren van de Stadslanderijen. Fietsrondje Rondje Zwolle gaat erlangs! De deelnemende boeren van de Zwolse Stadslanderijen zijn: biologische schapenmelkerij De Vreugdehoeve, zorgboerderij en kaasmakerij De Huppe, melkveehouderij Het Rode Huis, tuinbouwbedrijf Tuin Salland, zorgboerderij en zorghorecabedrijf Kas van Kaat en Overesch ecologische landbouw.

De boeren van de Stadslanderijen willen graag dat ook mensen met een beperking op de fiets langs kunnen komen en genieten van de mooie natuur in de Zwolse stadsrand. Deze mensen zijn echter vaak afhankelijk van een fietsmaatje en een duofiets. Lang niet iedereen heeft de beschikking over zo’n duofiets, en degenen die er wel een hebben, gebruiken hem lang niet dagelijks. Zo’n duofiets kan dus beter gedeeld worden.

De Stadslanderijen steunen daarom van harte het particuliere initiatief DuoDeelFiets uit de wijk Aa-landen. Tegen een kleine vergoeding kunnen mensen met een beperking straks de fiets huren. De fiets is voorzien van een stoel die steun biedt, elektrische trapondersteuning, veiligheidsgordels tegen vallen en onverwachtse bewegingen en een verwijderbaar spatscherm in verband met Corona. Het is een fiets die voor veel verschillende mensen geschikt is en op deze manier heel efficiënt gebruikt kan worden.

Word je warm van dit duurzame deelinitiatief, én ben je rekeninghouder bij de Rabobank IJsselland, ga dan naar je Rabo-app of naar de bankieren-website, log in, word gratis lid (via instellingen) en steun het project DuoDeelFiets met jouw stem!

Artikel delen: